Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Qualcomm presenteert eigen vingerafdrukscanner

Geschreven door
Geplaatst op2 maart 2015, 10:17 CategorieHardware

Qualcomm presenteert Snapdragon Sense ID: een vingerafdrukscanner die zelfs moet werken wanneer je vinger nat of vies is. Daarmee zou het beter moeten werken dan Apples Touch ID op een iPhone of iPad.

Snapdragon Sense ID van Qualcomm

Qualcomm heeft op maandag een nieuwe vingerafdrukscanner aangekondigd: de Snapdragon Sense ID. Deze scanner gebruikt ultrasonische golven om je vingerafdruk te scannen. Zelfs wanneer je vinger nat of vies is, zou de scanner kunnen zien wie je bent. De scanner zou zelfs werken wanneer je het onder glas, aluminium, roestvrij staal, saffier of plastic bouwt, en dat houdt in dat fabrikant de scanner in de eigen hardware kunnen inbouwen. Dat betekent dat die fabrikanten geen designkeuzes hoeven te baseren of externe hardware.

De techologie achter de Snapdragon Sense ID moet ook veel accurater werken en dat betekent hopelijk dat we minder vaak geconfronteerd worden met afwijzingen van onze scanners. Als we Qualcomm mogen geloven, dan maakt deze scanner zo’n een gedetailleerd profiel van je vinger, dat het zelfs de meest unieke en karakteristieke eigenschappen van je vinger, zoals bijvoorbeeld zweetporiën, kan detecteren. Dit moet ervoor zorgen dat niemand, behalve jij, een apparaat kan ontgrendelen met je vingerafdruk – kopiëren lukt dus niet meer.

Qualcomm claimt dus logischerwijs dat Snapdragon Sense ID beter werkt dan bijvoorbeeld Apples Touch ID, aangezien de eerstgenoemde een 3d-afbeelding maakt en de laatstgenoemde het houdt bij een 2d-variant. Sinds 2012, toen Apple AuthenTec kocht en daarmee de concurrentie in de koud liet staan, stond Apple vooraan als het om vingerafdrukscanners op mobiele apparaten gaat. Daardoor moesten die concurrentie het doen met inferieure techniek, waar onder andere Google het niet mee eens was.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.