Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Samsung bundelt Microsoft Office-apps met sommige tablets

Geschreven door
Geplaatst op23 maart 2015, 19:35 CategorieAndroid

Samsung en Microsoft zetten hun samenwerking voort en bundelen Microsoft Office op enkele Android-tablets van Samsung. Eerder maakte Microsoft ook al een soortgelijke deal met Sony.

Microsoft Office-apps met sommige Samsung-tablets gebundeld

Microsoft mag van Samsung Office-applicaties meeleveren met enkele Android-tablets van de Zuid-Koreaanse fabrikant. Deze samenwerking volgt een andere afspraak op, waarbij Microsoft apps als Skype, OneDrive en OneNote als standaard mee levert op de Samsung Galaxy S6 en Galaxy S6 Edge (die overigens weer te deïnstalleren zijn).  Deze apps staan in een speciale map op je homescreen, met de noemer Microsoft Apps. Enkele Samsung-tablets krijgen daarboven ook nog Word, Excel en PowerPoint als direct te gebruiken apps.

Dit moet in de eerste helft van 2015 gebeuren. Om welke tablets het gaat, is helaas nog niet bekend. Wel weten we dat wanneer bedrijven voor een Samsung-pakket kiezen, zij ook nog een deal kunnen sluiten over Microsofts Office 365-abonnement. De route die Microsoft momenteel neemt met Microsoft Office is behoorlijk interessant. Eerder kondigde Microsoft al een Dropbox-integratie aan, waarmee Microsoft dus een alternatief biedt voor het eigen OneDrive, en maakte het de Office-apps op iOS en Android gratis om te gebruiken.

Nadat Microsoft dus eerder een vingervriendelijke versie van Office had uitgebracht voor tablets, is de softwaregigant nu op zoek naar fabrikanten die zijn Office-software wil bundelen met hun nieuwe hardware. Sony is slechts de eerste die hierin meegaat en Microsoft Office voor Android bundelt met de begin maart aangekondigde Sony Xperia Z4 Tablet. Dat houdt in dat wanneer je straks in juni de Z4 Tablet aanschaft, apps als Word, Excel en PowerPoint standaard geïnstalleerd staan en zijn gepind op het homescreen van de tablet.

 • Delen:

Reacties

 1. claeys Pieter
  05 juni, 2015 om 13:53

  Is er ook een mogelijkheid om access op de samsung galaxy tab a te verkrijgen?

  • Meert P
   08 september, 2015 om 16:34

   ik heb ook interesse voor access, heb je al een antwoord gekregen?

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.