Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Samsung Galaxy Note 3 Neo krijgt Android 5.0 Lollipop

Geschreven door
Geplaatst op25 maart 2015, 11:29 CategorieAndroid

Samsung heeft bekendgemaakt dat de Samsung Galaxy Note 3 Neo later dit jaar wordt voorzien van Android 5.0 Lollipop. De update moet in de tweede helft van 2015 uitkomen; een specifieke datum is niet bekendgemaakt.

Samsung Galaxy Note 3 Neo krijgt Lollipop

In de afgelopen paar weken heeft Samsung al voor een aantal van zijn smartphones en tablets de Android 5.0-update vrijgegeven. De meeste high-end-apparaten zijn inmiddels wel voorzien van Android 5.0.2. Wanneer Samsung Android 5.1 gaat lanceren, is echter nog onduidelijk. De meeste Samsung-smartphones en -tablets in de lagere segmenten van de mobiele markt hebben echter de update naar Lollipop nog niet ontvangen en tot op heden heeft Samsung ook helemaal geen schema vrijgegeven waarin het laat weten wanneer het zover is.

Vandaag heeft Samsung Frankrijk echter bekendgemaakt dat de midrange phablet Samsung Galaxy Note 3 Neo binnenkort wordt voorzien van Android 5.0. Lollipop. Dat liet Samsung weten via Twitter, waar een gebruiker aan de Zuid-Koreaanse fabrikant vroeg wanneer de Neo de update mag verwachten. Een specifieke releasedatum gaf het Twitter-account niet echt, maar we weten inmiddels wel dat de Samsung Galaxy Note 3 Neo in de tweede helft van 2015 de overstap maakt naar het nieuwe Android. Dat is in elk geval al een begin.

De Samsung Galaxy Note 3 Neo is in feite een goedkopere versie van de Samsung Galaxy Note 3. Het toestel beschikt over een 5.5 inch scherm, met een resolutie van 720p, een Samsung Exynos 5260 SoC, 2GB aan werkgeheugen en 16GB aan intern geheugen. Ook biedt het de ruimte voor een sd-kaart, heeft het een 8 megapixel-camera aan de achterkant en een 2 megapixel-camera aan de voorkant. De Galaxy Note 3 Neo heeft een batterij met een vermogen van 3100 mAh en lijkt qua design ontzettend veel op zijn luxere broer de Note 3.

  • Delen:
Samsung Galaxy Note 3 Neo
Android Jelly Bean (4.3)
Samsung Galaxy Note 3
Android Lollipop (5.0)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.