Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Samsung komt ook met waterbestendige uitvoering Galaxy S6

Geschreven door
Geplaatst op16 maart 2015, 12:00 CategorieAndroid

Voor iedereen die teleurgesteld was dat de Galaxy S6 en Galaxy S6 Edge niet waterbestendig zijn is er goed nieuws, Samsung zal volgens het doorgaans goed ingelichte SamMobile binnenkort namelijk ook de waterbestendige Galaxy S6 Active uitbrengen.

Grotere accu

De nieuwe Samsung Galaxy S6 Active is niet alleen bestand tegen water, maar het toestel is ook wat robuuster en het wordt bovendien uitgerust met een grotere accu. De nieuwe accu heeft een capaciteit van 3500mAh waardoor de smartphone op een volle batterijlading ongeveer 40 procent langer kan worden gebruikt. De stevigere behuizing en grotere accu gaan wel ten koste van de afmetingen, de S6 Active is ongeveer 2 mm dikker dan de normale Galaxy S6. Het scherm krijgt naar alle waarschijnlijkheid een 5,5 inch grootte.

Beschikbaarheid

Wanneer de Galaxy S6 Active naar Nederland komt is op dit moment nog niet bekend. Samsung heeft de nieuwe telefoon officieel nog niet aangekondigd, maar naar verwachting zal het toestel wat later verschijnen dan de Galaxy S6 en S6 Edge. De Samsung Galaxy S6 en S6 Edge liggen in Nederland vanaf 10 april in de winkel, maar zijn wel al als pre-order online te bestellen. De richtprijs van de Galaxy S6 is 699,- (als we de website van Typhone mogen geloven) waarmee Samsung de S6 in een hogere prijsklasse dan de huidige iPhone 6 positioneert. Wat de S6 Active gaat kosten is nog niet bekend, maar kijkende naar de specificaties kunnen we er van uitgaan dat dit toestel in een hoger prijssegment geplaatst zal worden.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.