Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Samsung kondigt Samsung Galaxy S6 en Galaxy S6 Edge aan

Geschreven door
Geplaatst op1 maart 2015, 19:29 CategorieAndroid

Samsung heeft vandaag in Barcelona haar nieuwe vlaggenschip telefoons voor dit jaar aangekondigd. Het gaat om de Samsung Galaxy S6 en de Samsung Galaxy Edge. Beide smartphones hebben een 5,1 inch scherm en zijn dus eigenlijk geen tablets of phablets, maar omdat het gaat om vlaggenschip toestellen besteden we er toch graag aandacht aan.

Specificaties

Beide smartphones worden aangedreven door een Exynos Octa processor. Deze processor is 64 bit en heeft twee soorten kernen: vier Cortex A57-kernen met 2,1GHz en vier zuinigere 1,5 Ghz kernen. Verder hebben de smartphones 3GB lpddr4-geheugen. De batterij is minder krachtig (2550mAh) ten opzichte van de vorige generatie, maar volgens Samsung is de batterijduur gelijk of zelfs langer. Dat komt door het speciale RAM dat gebruikt is.

Scherm

De twee telefoons hebben beiden een 5,1 inch scherm, met een resolutie van 2560 bij 1440 pixels. Dat komt neer op zo’n 577 Pixels per inch. Uiteraard hebben de telefoons een Amoled scherm, wat betekent dat zwart ook echt zwart is en dat het contrast van het scherm hoger is dan bij vergelijkbare telefoons. Bovendien zijn Amoled schermen extra helder zodat je ook bij fel zonlicht je scherm kunt lezen.

Camera

Ook de camera in de telefoons zijn flink verbeterd. Samsung heeft gekozen voor een 16 megapixel camera met een diafragma van f/1.9, wat betekend dat de camera veel licht opneemt en een mooi bokeh (wazige achtergrond) genereert. De camera aan de voorkant heeft 5 megapixels.

Samsung Galaxy S6 Edge zwart

Draadloos opladen

De telefoons ondersteunen ook draadloos opladen van bijna elke draadloze oplader nu te koop met WPC- en PMA-standaarden. Via een kabel opladen is ook nog steeds mogelijk, en extra snel volgens Samsung. Het bedrijf belooft dat de Samsung Galaxy S6 na 10 minuten laden alweer vier uur gebruikt kan worden zonder oplader.

Andere nieuwe features

De Samsung Galaxy S6 toestellen ondersteunen ook Samsung Pay, het betalingssysteem van Samsung. Doordat Samsung Pay werkt met Near Field Communication en Magnetic Secure Transmission, kun je Samsung Pay op veel meer plaatsen gebruiken dan vergelijkbare services, zoals Apple Pay. Gecombineerd met KNOW, Samsung’s beveiligingssysteem is Samsung Pay uiterst veilig. Samsung Pay wordt eerst uitgerold in Amerika, later pas in Europa.

Verschillen

De twee telefoons zelf verschillen niet ontzettend veel. De Samsung Galaxy S6 Edge heeft als speciale design feature een gebogen scherm aan beide zijkanten. Voor de rest zijn de telefoons hetzelfde, zo hebben ze allebei een 5,1 inch scherm. Wel heeft de Edge wat speciale features: zo kun je, als je je telefoon op tafel legt met het scherm naar beneden via kleuren aan de zijkant zien van wie of welke service je een bericht krijgt zonder je telefoon op te hoeven pakken. Ook kun je door te vegen op het scherm van de Edge te tijd tevoorschijn toveren, waarbij de rest van het scherm uitgeschakeld blijft.

10 april te koop

De Samsung Galaxy S6 en Samsung Galaxy S6 Edge zijn vanaf 10 april in Nederland te koop. De 32GB versie gaat respectievelijk €699 en €849 kosten, de 64GB versie €799 en €949 en de 128GB versie €899 en €1049. Beide telefoons zijn verkrijgbaar in de kleuren White Pearl, Black Sapphire en Gold Platinum, waarbij je bij de S6 ook kunt kiezen voor Blue Topaz en bij de S6 Edge voor Green Emerald.

Galaxy S6 bestellen

Bestel hier de Galaxy S6 met gratis draadloze lader.
Bestel hier de Galaxy S6 Edge met gratis draadloze lader.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.