Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Samsung maakt mobiele apparaten met irisherkenning

Geschreven door
Geplaatst op26 maart 2015, 10:25 CategorieHardware

Samsung is de samenwerking aangegaan met Stanford Research Institute, om mobiele apparaten met irisherkenning te gaan produceren. De technologie waar gebruik van mag worden gemaakt heet Iris on the Move (IOM).

Je mobiele Samsung-apparaat ontgrendelen met je iris

Samsung en Stanford Research Institute (SRI) slaan de handen ineen om mobiele apparaten te ontwikkelen die kunnen worden ontgrendeld met je iris. Samen willen ze nieuwe biometrische beveiligingen introduceren, te beginnen met een irisscanner dus. De technologie waar gebruik van wordt gemaakt is Iris on the Move en stelt gebruikers in staat smartphones en tablets te ontgrendelen met hun ogen. Deze techniek zou snel en efficiënt moeten werken, zodat de ontgrendeling binnen enkele momenten wordt gedaan.

Aanvankelijk zul je IOM enkel tegenkomen in B2B-applicaties. Het eerste product met irisherkenning zal een aangepaste versie van de Samsung Galaxy Tab Pro 8.4 zijn, die in de tweede week van april zal worden geïntroduceerd tijdens het security-evenement in Noord-Amerika. Uit onderzoek van SRI blijkt dat het scannen van de iris duizend keer zo accuraat is als het scannen van de vingerafdruk – normaliter wordt de technologie gebruikt op bijvoorbeeld vliegvelden, maar het instituut zoekt nu dus andere early adopters voor het uitbreiden.

Wellicht herken je de naam SRI het beste van een ander product, dat in een zusterbedrijf is opgegaan: Siri. Apple kocht dat bedrijf in 2010 en lanceerde het jaar erop de digitale assistent zoals we haar nu kennen. Het feit dat Samsung nu irisscanners wil implementeren hoeft niet als een verrassing te komen. Toen de vingerafdrukscanner werd geïntroduceerd, liet het bedrijf al weten ondertussen te kijken naar andere biometrische mogelijkheden. Mocht IOM goed werken, dan zien we de technologie ongetwijfeld in andere producten terug.

  • Delen:
Samsung Galaxy TabPRO 8.4
Android KitKat (4.4)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.