Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Samsung Pay komt zomer 2015 uit in Noord-Amerika

Geschreven door
Geplaatst op2 maart 2015, 10:54 CategorieAndroid

Samsung heeft bekendgemaakt dat de betaaldienst Samsung Pay deze zomer naar Noord-Amerika komt en in een later stadium pas naar Europa. Met Samsung Pay wil het bedrijf concurreren met Apple Pay en Android Pay.

Samsungs eigen betaaldienst: Samsung Pay

Google mag dan wellicht één van de eerste zijn die probeerde een mobiel betalingssysteem te ontwikkelen, het was Apple die toch echt furore maakte met het principe. En nu Google aan Android Pay werkt, als tegenhanger van Apple Pay, kan Samsung niet meer achterblijven en kondigt het bedrijf tijdens MWC 2015 Samsung Pay aan. Aanvankelijk werkt het systeem met de Samsung Galaxy S6 en S6 Edge, maar mogelijk komt het ook naar andere flagship-toestellen, zoals wellicht onaangekondigde phablet, Samsung Galaxy Note 5.

De betaaldienst moet aanstaande zomer eerst in Noord-Amerika en Zuid-Korea verschijnen, maar een release in Europa en China staat daarna op de planning. Samsung heeft voor Samsung Pay samengewerkt met LoopPay – een bedrijf dat Samsung nog niet zo lang geleden heeft opgekocht. Naast de nfc-technologie die Samsung gaat gebruiken, werkt Samsung Pay ook met traditionele betaalsystemen, waar je nog je bankpas doorheen moet halen. Samsung claimt dat dertig miljoen winkels straks Samsung Pay accepteren; Apple Pay werkt nu met 200,000.

Verder werkt Samsung samen met partijen als Visa, Mastercard, American Express, Bank of America en JP Morgan Chase. Samsung Pay slaat geen informatie lokaal of online op en werkt iedere keer met een beveiligde token, die willekeurige data produceert bij elke aankoop. Het is nu aan Google om te laten zien welke technieken het uit de kast haalt om weer tegenwicht te bieden aan Samsung Pay. Ook is het interessant om te zien hoe zowel Apple, Google als Samsung straks dergelijke betaalsystemen gaan introduceren in Nederland.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.