Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Samsung werkt aan goedkopere 9,7 inch-tablet’

Geschreven door
Geplaatst op12 maart 2015, 12:40 CategorieAndroid

Hoewel Samsung voornemens is minder tablets uit te brengen in 2015, gaat het waarschijnlijk toch een scala aan producten lanceren. Eén van de nieuwe tablets die in 2015 moet uitkomen, is waarschijnlijk een budget-variant van 9,7 inch.

Gerucht: Samsung werkt aan 9,7 inch budget-tablet

Eerder dit jaar kwam al naar buiten dat Samsung werkt aan twee budget-tablets, genaamd de Samsung Galaxy Tab A en Samsung Galaxy Tab A Plus. De gewone Tab A zou een scherm van 8 inch met zich meekrijgen, terwijl de Tab A Plus een scherm van 9,7 inch krijgt. Maar dat blijkt nu niet de enige budget-tablet uit de stallen van de Zuid-Koreaanse fabrikant te zijn. Naar verluidt werkt Samsung namelijk aan nog een andere 9,7 inch budget-tablet, die voorlopig door het leven gaat onder het modelnummer SM-T561.

Tenminste, als we de notering in de GFXBench mogen geloven. In deze benchmark komen we vaker tablets, phablets en smartphones tegen die later door de respectievelijke fabrikant worden aangekondigd en daarmee heeft die benchmark een betrouwbare reputatie opgebouwd. Het 9,7 inch-display van de onaangekondigde tablet krijgt een schermresolutie van 1280 bij 800 pixels. Dat betekent waarschijnlijk dat we niet te maken hebben met een beeldverhouding van 4:3, die we de laatste tijd wel op andere Samsung-tablets tegenkomen.

Onder de motorkap vinden we volgens de GFXBench een 1,3GHz quadcore Spreadtrum SC8830-processor, die wordt bijgestaan door 1,5GB aan werkgeheugen en 8GB aan intern geheugen. Daarnaast zou deze tablet moeten draaien op Android 4.4.4 en zou het geen camera aan boord hebben. Mogelijk kan het ook zijn dat de tablet zich in een vroeg stadium bevindt en dat de camera daardoor later wordt toegevoegd. Samsung heeft nog niet gereageerd op dit nieuws en heeft verder ook nog geen aankondigingen gedaan. Het is dus nog even afwachten.

  • Delen:
Samsung Galaxy Tab S 8.4
Android Lollipop (5.0)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.