Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Silent Circle werkt aan phablet en tablet

Geschreven door
Geplaatst op2 maart 2015, 17:08 CategorieAndroid

Silent Circle heeft aangekondigd dit jaar nog met een eigen phablet en tablet op de markt te komen, gericht op privacy. Net zoals de eerste Blackphone, staat online veiligheid centraal bij deze apparaten.

Silent Circle werkt aan Blackphone 2 en Blackphone+-tablet

Het bedrijf Silent Circle lanceerde vorig jaar de eerste Blackphone. Volgens het bedrijf was die smartphone niet te kraken en helemaal gericht op online veiligheid, maar binnen enkele dagen kreeg een hacker het toch voor elkaar het toestel open te breken. Silent Circle wilde daarom het toestel nog beter beveiligen en dat betekende dat het apparaat onder andere later in Nederland werd geïntroduceerd dan gepland. Nu werkt het bedrijf aan twee nieuwe producten: de Blackphone 2, een phablet, en de Blackphone+, een tablet.

Inmiddels is er een hoop veranderd binnen de organisatie achter de Blackphone-producten. Silent Circle heeft Geekphone uitgekocht en is nu compleet verantwoordelijk voor de Blackphone-lijn. De Blackphone 2 wordt een phablet met een scherm van 5,5 inch, met een resolutie van 1920 bij 1080 pixels. Onder de motorkap vinden we 3GB aan werkgeheugen, 32GB aan intern geheugen en een grotere batterij (de hoeveelheid mAh is nog niet gespecificeerd). Daarnaast is er een 64-bit octacore-processor aanwezig.

Er zijn nog geen specs bekendgemaakt over de tablet binnen de Blackphone-lijn, maar dat er één komt is nu zeker. Mogelijk krijgt hij wel een acht inch-scherm. Daar waar de Blackphone 2 deze zomer al moet verschijnen, moeten we nog tot het einde van het jaar wachten voor de tablet. Silent Circle maakt ook meteen van de gelegenheid gebruik het PrivatOS van een update te voorzien: dit besturingssysteem werkt in principe op Android, maar heeft geen toegang tot de Google Play Store en zou dus een stuk veiliger zijn.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.