Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Sony bundelt Microsoft Office-apps met Xperia Z4 Tablet

Geschreven door
Geplaatst op2 maart 2015, 9:33 CategorieAndroid

Sony heeft bekendgemaakt dat het de Microsoft Office voor Android-apps gaat bundelen met de op maandag aangekondigde Sony Xperia Z4 Tablet. Dat houdt in dat je standaard World, Excel en PowerPoint op je tablet hebt staan.

Gratis Microsoft Office op je Sony Xperia Z4 Tablet

De route die Microsoft momenteel neemt met Microsoft Office is behoorlijk interessant. Nadat het bedrijf uit Redmond al eerder een Dropbox-integratie heeft aangekondigd en doorgevoerd, waarmee Microsoft dus een alternatief biedt voor het eigen OneDrive, en de apps op iOS en Android gratis heeft gemaakt, gaat Microsoft nu vrolijk verder met het bundelen van de software met verschillende hardware, zoals laptops en tablets die op Windows draaien. De volgende stap is het opnemen tegen Google, via andere fabrikanten.

Nadat Microsoft dus eerder een vingervriendelijke versie van Office had uitgebracht voor tablets, is de softwaregigant nu op zoek naar fabrikanten die zijn Office-software wil bundelen met hun nieuwe hardware. Sony is slechts de eerste die hierin meegaat en Microsoft Office voor Android bundelt met de op maandag aangekondigde Sony Xperia Z4 Tablet. Dat houdt in dat wanneer je straks in juni de Z4 Tablet aanschaft, apps als Word, Excel en PowerPoint standaard geïnstalleerd staan en zijn gepind op het homescreen van de tablet.

Samsung heeft een soortgelijke deal gesloten met Microsoft, die software als OneDrive, OneNote en Skype bundelt met de Galaxy S6-smartphone. Mogelijk integreert Samsung ook de Office-apps voor Android. Met de vooraf geïnstalleerde apps op de Sony Xperia Z4 Tablet, wil Sony laten zien hoe de nieuwe tablet zakelijk gebruikt kan worden – één van de steunpilaren voor de tablet, naast natuurlijk alle entertainmentopties. Wil je meer lezen over de Sony Xperia Z4 Tablet? Dan hoef je slechts hier te klikken voor alle specs en andere info.

  • Delen:
Sony Xperia Z4 Tablet
Android Lollipop (5.0)

Reacties

  1. floor
    17 juni, 2016 om 17:04

    Is deze versie van Microsoft Office hetzelfde als die op een laptop?

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.