Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Sony kondigt de Sony Xperia Z4 Tablet aan

Geschreven door
Geplaatst op2 maart 2015, 8:56 CategorieAndroid

Het is officieel: Sony heeft de Sony Xperia Z4 Tablet aangekondigd, een tablet die concurreert met de iPad Air 2 en de Microsoft Surface Pro 3. En het scherm? Dat is 10,1 inch groot en dus niet 12,9 inch zoals we in verschillende geruchten vernamen.

De Sony Xpera Z4 Tablet

Sony heeft tijdens MWC 2015 de Sony Xperia Z4 Tablet aangekondigd. In tegenstelling tot wat eerder werd beweerd, gaat het hier niet om een 12,9 inch-variant, maar om eentje die een scherm heeft van 10,1 inch. Het is daarmee meer een officiële opvolger van de Sony Xperia Z2 Tablet. Met een dikte van slechts 6,1 millimeter en een gewicht van 393 gram is de Xperia Z4 Tablet in elk geval behoorlijk licht en dankzij de kwalitatief hoogwaardige roestvrij stalen, metalen hoeken en het mineraalglas, moet de Xperia Z4 Tablet ook premium aanvoelen.

sony-xperia-z4-tablet-officieel-groot

De Tablet Z4 wordt geleverd met het lichtgewicht BKB50 Bluetooth Keyboard met een docking detectie, slanke ergonomie met een kanteling van 0-130 graden, efficiënte tekstinvoer en een touchpad zoals op een laptop. Daarnaast is de Xperia Z4 Tablet voorzien van een printer- en projectoruitvoer dankzij de microUSB-poort. De Z4 tablet beschikt over een IP68 waterdichte en stofbestendige classificatie, een USB-connector zonder afdichting om snel en gemakkelijk op te laden. Daardoor gaat Sony dus officieel de strijd aan met Microsoft.

Sony-Xperia-Z4-Tablet

Het 10,1 inch 2k display (2.560 bij 1.600 pixels) wordt aangedreven door een Qualcomm Snapdragon 810 octacore 64-bit-processor met een kloksnelheid van 2GHz. Verder wordt de tablet voorzien van wifi- 4g, intern geheugen van 32GB en een batterij van 6000mAh, inclusief een Stamina Mode die ervoor zorgt dat achtergrondprogramma’s worden afgesloten. De tablet is voorzien van een acht megapixel- camera aan de achterkant, een 5,1-megapixel-camera aan de voorkant, stereospeakers en werkt met PS4 Remote Play. De tablet draait op Android 5.0 Lollipop met daar overheen een skin die door Sony zelf ontwikkeld is. Ook biedt Sony toegang tot Xperia Lounge Gold. De app geeft toegang tot exclusieve wedstrijden en aanbiedingen, de nieuwste films, TV afleveringen en muziek.

Prijs en beschikbaarheid

De Sony Xperia Z4 Tablet wordt in juni 2015 in Nederland gelanceerd in een 4G variant, standaard inclusief de lichtgewicht BKB50 Bluetooth keyboard. Er komt een witte en een zwarte variant op de markt. De prijs is nog niet bekendgemaakt.

  • Delen:
Sony Xperia Z4 Tablet
Android Lollipop (5.0)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.