Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Sony start uitrol Lollipop voor Xperia Z3 Tablet Compact

Geschreven door
Geplaatst op16 maart 2015, 16:39 CategorieAndroid

Sony heeft aangegeven dat de uitrol van Android 5.0 Lollipop vandaag is begonnen voor de Sony Xperia Z3 Tablet Compact. Ben je in het bezit van die tablet? Dan kun je de update elk moment ontvangen.

Android 5.0 Lollipop voor de Xperia Z3 Tablet Compact

Hoewel Sony al in januari aankondigde dat de update naar Android 5.0 Lollipop vorige maand zou uitkomen voor de Sony Xperia Z3 Tablet Compact, zien we de upgrade nu pas online verschijnen. Sony is daarmee erg laat met de overgang naar ‘het nieuwe Android‘: vijf maanden nadat Lollipop op de markt komt, brengt de Japanse fabrikant pas zijn versie ervan uit. Inmiddels heeft Google, de producent van Android, al een nieuwere versie gelanceerd van de software: Android 5.1. Daar kun je in dit artikel alles over terugvinden.

Sony brengt Lollipop eerst naar de landen aan de Oostzee en Scandinavië en zal in de loop der dagen (weken) de update beschikbaar maken voor de rest van Europa en uiteindelijk de wereld. Later wordt Android 5.0 ook nog uitgebracht op de andere Xperia Z-producten, waaronder de Sony Xperia Z2 Tablet. Sony laat in de communicatie heel duidelijk weten dat het hier gaat om Android 5.0, dus niet Android 5.1. Mogelijk is het wel de al geüpdatete variant van Lollipop, Android 5.0.1, maar dat kunnen we nu niet met zekerheid zeggen.

Wat kun je van de update verwachten? Een fris, gestroomlijnd uiterlijk, de nieuwe manier waarop Lollipop omgaat met notificaties en z’n lockscreen, ruimte voor meerdere accounts (inclusief de gastmodus), Android for Work en meer controle over de manier waarop je content opslaat en de maier waarop je de software wil vormgeven. Eerder zagen we Sony al de mensen plagen met wat plaatjes van een Sony-smartphone met daarop Android 5.0 Lollipop: klik daarvoor hier, zodat je alvast een voorproefje krijgt van wat je straks kunt verwachten.

Lees ook onze recensie van de Xperia Z3 Tablet Compact.

  • Delen:
Sony Xperia Z3 Tablet Compact
Android KitKat (4.4)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.