Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Sony komt voorlopig niet met Windows tablets en smartphones

Geschreven door
Geplaatst op4 maart 2015, 21:52 CategorieWindows

Sony gaat voorlopig geen tablets en smartphones meer maken die gebruik maken van het Windows besturingssysteem, meldt het Japanse bedrijf vandaag. Volgens Sony kan Windows de strijd met Android maar moeilijk bijhouden en is Android aan de winnende kant: met Android is simpelweg meer mogelijk.

Een jaar geleden nog wel

Dat was een jaar geleden nog anders, toen het bedrijf nog wel nadacht over het maken van tablets en smartphones draaiend op Windows. Ook toen was er al twijfel, maar volgens Stephen Sneeden, product marketing manager bij Sony is de kans nu nog onwaarschijnlijker dat het gaat gebeuren. Naast de strijd om gebruikers biedt Android meer mogelijkheden voor Sony, zo kan het een eigen launcher installeren waardoor het bedrijf de ‘Sony-smaak’ kan toevoegen aan het besturingssysteem.

Vooruitgang

Daarnaast is Android ten opzichte van Windows ook veel sneller en beter ontwikkelt. Zo maakt Android al gebruik van een 64-bit structuur, die in combinatie met een 64-bit processor veel zwaardere taken aan kan. Hierdoor crashen apps minder snel en wordt een tablet of smartphone dus betrouwbaarder. Android wordt ook steeds meer een vervanger voor de computer. Zo is er nu Android for Work, waarmee je een veiligere omgeving kunt creëren door versleuteling en zakelijke apps kunt maken.

Nog wel low-end smartphones

Even leek het erop dat Sony naast het stoppen met Windows ook zou stoppen met het maken van goedkope smartphones. Dat kwam door de slechte resultaten van Sony, en de verklaring zich meer te willen gaan richten op high-end smartphones. Dat is echter niet juist, meldt Sneeden via Nu.nl. Een goedkope smartphone is een mooie instapper en manier om kennis te maken met het Sony merk: wanneer mensen door een low-end Sony smartphone klaar zijn voor een duurdere en uitgebreidere smartphone, is de kans groter dat ze een Sony smartphone kiezen. Het bedrijf gaat echter wel minder low-end smartphones maken.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.