Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Sony Xperia Z2 Tablet krijgt ook Android 5.0 Lollipop

Geschreven door
Geplaatst op18 maart 2015, 9:52 CategorieAndroid

Sony heeft bekendgemaakt dat nog een Sony-tablet kan rekenen op Lollipop-ondersteuning: de Sony Xperia Z2 Tablet. Eerder deze week werd de Lollipop-update al vrijgegeven voor de Sony Xperia Z3 Tablet Compact.

Sony geeft eindelijk Lollipop-updates vrij

We zijn niet heel kritisch wanneer we stellen dat Sony nogal laat met de Android 5.0 Lollipop-updates aan komt zetten. Maar aan de andere kant: heel veel fabrikanten doen er langer dan gebruikelijk over om de eigen skin over het nieuwe Android te plaatsen, dus in die context valt het wel weer mee. Echter, in het licht van het onlangs uitgebracht Android 5.1, de verbeterde versie van het originele Lollipop, vraag je je toch weer af waarom Sony niet meteen voor de nieuwe versie is gegaan, aangezien we toch al zo lang hebben gewacht.

Maar goed, de updates arriveren nu en daar kunnen we net zo goed blij om zijn. Sony heeft vandaag in elk geval de Lollipop-update vrijgegeven voor de Sony Xperia Z2 Tablet, dus die kan in de komende dagen of weken arriveren. Net zoals met de Sony Xperia Z3 Tablet Compact het geval is, wordt de update eerst vrijgegeven in het Noorden en Oosten van Europa, dus het hoeft niet meer extreem lang te duren voordat hij aankomt in Nederland. Het kan echter wel dagen, zo niet weken zijn, dus houd nog niet je adem in van enthousiasme.

Wat kun je van de update verwachten? Een fris, gestroomlijnd uiterlijk, de nieuwe manier waarop Lollipop omgaat met notificaties en z’n lockscreen, ruimte voor meerdere accounts (inclusief de gastmodus), Android for Work en meer controle over de manier waarop je content opslaat en de maier waarop je de software wil vormgeven. Eerder zagen we Sony al de mensen plagen met wat plaatjes van een Sony-smartphone met daarop Android 5.0 Lollipop:klik daarvoor hier, zodat je alvast een voorproefje krijgt van wat je straks kunt verwachten.

  • Delen:
Sony Xperia Z2 Tablet
Android KitKat (4.4)

Reacties

  1. Eddy
    13 juni, 2015 om 11:32

    Ik heb de xperia tablet z2; net de update gedaan doch vind deze onpraktisch, lelijk en helemaal niet gebruiksvriendelijk. Hoe kan ik terug gaan naar de vorige versie, Fabrieksinstelling helpt niet…

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.