Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Tablet-makers kopen minder onderdelen in

Geschreven door
Geplaatst op10 maart 2015, 9:05 CategorieHardware

Tablet-fabrikanten hebben de afgelopen tijd minder onderdelen ingekocht voor het produceren van nieuwe tablets, vanwege de verwachte krimp van de tablet-markt. Maar er is nog hoop: de budget-tablet.

Minder onderdelen ingekocht door tablet-fabrikanten

Naar verwachting zal de phablet in 2015 verdergaan met het verzadigen van de tablet-markt. En omdat tablet-fabrikanten hier op inspelen, kopen zij minder onderdelen in bij hun leveranciers voor het produceren van nieuwe tablets. En dat is natuurlijk logisch: als de wereldwijde verwachting is dat tablets minder goed gaan verkopen de komende jaren, dan heb je nou eenmaal minder componenten nodig. De verwachting is dat tablets in 2015 en 2016 minder goed gaan verkopen en de markt pas weer aantrekt in 2017 en 2018.

Sinds 2010 groeide de tabletmarkt nog jaarlijks en bedrijven als Apple, Samsung en Amazon hebben er flink van kunnen profiteren. Maar uit data van onderzoeksbureau IDC blijkt nu dat het aantal verscheepte tablets in het vierde kwartaal van 2014 met 3,2 procent gedaald is wereldwijd. Daar waar in het vierde kwartaal van 2013 nog 78,6 miljoen tablets werden verscheept, staat dat aantal een jaar later op 76,1 miljoen exemplaren. Vier op de vijf tabletfabrikanten heeft aangegeven dat de productie van tablets achteruit gegaan is.

Naar verwachting zal het marktaandeel van Windows verdrievoudigen. Hoe dat ineens komt? Onlangs maakte Microsoft bekend Windows gratis aan te bieden aan productontwikkelaars. En omdat die fabrikanten geen licentiekosten hoeven te betalen, betekent dat direct dat Windows-tablets goedkoper in de markt kunnen worden gezet. Let wel: dit zijn vaak de budget-apparaten, maar dat is dan ook waar de markt het in de toekomst van moet gaan hebben. De juiste stap van Microsoft, waarschijnlijk ook op het juiste moment.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.