Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Twitter experimenteert met autoplay videoadvertenties op iOS

Geschreven door
Geplaatst op24 maart 2015, 10:00 CategorieiPad

Twitter heeft aangekondigd te zullen starten met het automatisch afspelen (autoplay) van videoadvertenties binnen de iOS-applicaties. Voorlopig alleen nog in de Verenigde Staten, maar de kans is groot dat dit ook naar Nederland komt.

Videoreclames spelen automatisch af in Twitter op iOS

Twitter is maandag begonnen met een experiment in de Twitter-app voor iPhone en iPad. Het bedrijf is benieuwd of mensen eerder geneigd zijn naar een videoreclame te kijken wanneer die automatisch wordt afgespeeld, zoals je dat bijvoorbeeld ook op Facebook ziet gebeuren wanneer iemand een video geplaatst heeft. Binnen dat experiment bestaan een aantal kleine variaties in de manier waarop het wordt uitgevoerd. Het wordt in elk geval met een kleine club mensen gedaan, die allemaal in de Verenigde Staten wonen. Wij merken er nu nog niets van.

Het is wel zo dat de video’s standaard zonder geluid worden afgespeeld, binnen allebei de groepen. In de ene groep worden er complete video’s gedraaid, terwijl de andere groep video’s van zes seconden in een loop voorbij zien komen. Wil je toch geluid horen, dan dien je op de video in kwestie te tappen. De advertenties die worden getoond komen van adverteerders met grote namen. Twitter maakt deze stap, om het advertentiesucces van onder meer Facebook, te kopiëren. Het bedrijf heeft momenteel last van twijfelende investeerders.

Twitteraars besteden namelijk minder tijd op het sociale netwerk. In 2014 heeft Twitter een hoop nieuwe gebruikers gekregen, waarvan het gros wellicht niet weet wat het met de dienst aan moet. Daar waar in 2013 nog 46 procent van de Twitteraars dagelijks op Twitter keek, werd dat in 2014 36 procent: een significant lager percentage en heel slecht voor een beursgenoteerd bedrijf dat nu onder druk staat en ervoor moet zorgen dat dat percentage weer omhoog gaat. Twitter probeert dus aan alle kanten zijn zaken op orde te krijgen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.