Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Twitter test interne browser in applicatie

Geschreven door
Geplaatst op6 maart 2015, 10:25 CategorieAndroid

Twitter rolt binnenkort een nieuwe functie uit voor de officiële Twitter-applicatie: een interne browser. Maar is dat wel zo handig? Vaak zijn interne browsers binnen apps veel minder uitgebreid dan je eigen browser naar keuze.

Twitter test interne browser

Twitter rolt binnenkort een nieuwe functie uit: een interne browser. Momenteel test het bedrijf die nieuwe feature uit in de bèta-applicatie, zodat eventuele fouten nog worden opgespoord voordat de browser wordt gelanceerd voor het grote publiek. Het lijkt er overigens op dat Twitter deze update kan doorvoeren zonder een update te geven aan de app zelf – het wordt vanaf de server geactiveerd. Wanneer je straks de browser hebt, dan opent Twitter voortaan alle links binnen de officiële applicatie, zodat je de app niet meer uit hoeft.

Hoewel interne browsers binnen third-party Twitter-apps niet zeldzaam zijn, introduceerde Twitter de optie maar niet. Wellicht dat het bedrijf nu de hete adem van zijn investeerders in de nek voelt, aangezien de tijd die mensen op Twitter, voornamelijk binnen de app, besteden, achteruit gaat. Twitter moet dus iets verzinnen om dat cijfer weer omhoog te krenken. En door een interne browser te lanceren die de gebruikers binnen de app houdt, los je zo’n probleem natuurlijk kunstmatig op. Maar een oplossing is een oplossing.

Maar dit kan ook een tegeneffect gaan creëren. Browsers binnen een andere applicatie zijn eigenlijk nooit zo uitgebreid als de browser die je kiest te gebruiken. Bovendien is het zo dat je de interne browser binnen Twitter niet uit kunt schakelen, zo melden de eerste Twitteraars. Je hebt wel de optie een link binnen je eigen browser te openen, maar daarvoor moet je weer een extra handeling verrichten. Het kan nu elk moment gebeuren dat je de interne browser ook binnen de Twitter-app op jouw tablet krijgt – dat is nu nog een kwestie van tijd.

  • Twitter
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.