Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Twitter test zwevende actieknop in officiële Android-app

Geschreven door
Geplaatst op10 maart 2015, 9:55 CategorieAndroid

Twitter test momenteel wederom een nieuwe functie binnen de Android-app: rechts onderin zien sommige gebruikers de zogenaamde FAB. FAB staat voor flaoting action button en is een onderdeel van het Material Design van Google.

Twitter ruilt balk om voor zwevende actieknop

Twitter is de laatste tijd flink bezig zijn officiële applicatie aantrekkelijker te maken voor het dagelijkse gebruik. Twitter staat momenteel flink onder druk door investeerders, die natuurlijk geld willen zien. En aangezien Twitter de laatste tijd een daling ziet in het dagelijkse gebruik van de app en website, moet het bedrijf iets doen om dat tegen te gaan. Daarvoor introduceerde het al eerder de functie ‘While you were away‘, waarmee je tweets op een rijtje ziet staan die je gemist hebt in de tijd die je afwezig was van het sociale medium.

Of dat een goede functie is of niet (mocht je Twitter dagelijks gebruiken, dan zie je de functie gelukkig niet), valt te betwisten. Maar de beslissing om een Android-app mooier te maken door meer de richtlijnen van het Material Design te volgen, kunnen we alleen maar toejuichen. En dat doet Twitter nu. Hoewel het overduidelijk is dat Twitter nog een lange weg te gaan heeft voordat de Android-applicatie volledig Lollipop is, kunnen we in elk geval genieten van de FAB: de floating action button, rechts onderin het beeld van je tablet of smartphone.

Nog niet iedereen heeft de knop te pakken (wij op de redactie nog niet). Net zoals bij de interne browser, gaat het om een serververandering en dat betekent dat het niet duidelijk is wanneer iedereen toegang krijgt tot die zwevende actieknop. Wanneer je op die knop drukt, dan krijg je vier opties tot je beschikking. In de Engelstalige app is dat draft, camera, gallery en write. Ook je profielpagina wordt aangepast, wanneer je die zwevende knop hebt. De FAB moet de balk onderin compleet gaan vervangen door in feite dezelfde functies aan te bieden.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.