Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Universele Windows-apps heten voortaan Windows apps

Geschreven door
Geplaatst op26 maart 2015, 10:44 CategorieWindows

Microsoft heeft laten weten dat het bedrijf voortaan refereert naar universele WIndows-applicaties met de term Windows apps. Die heten dus niet meer Metro, Modern of Universal, maar gewoon Windows apps.

Universele Windows-apps worden Windows apps

In de tijd dat Microsoft Windows 8 presenteerde, noemde het bedrijf de applicaties Metro-apps. Maar na wat juridische complicaties, werden die apps Modern-apps genoemd. Niet lang daarna noemde Microsoft hen weer Universal, om met de introductie van Windows 10 weer het roer om te gooien. Windows apps, is het geworden. Een Windows app is een universele Windows-applicatie die op alle platformen kan draaien: je pc, smartphone, tablet of zelfs je Xbox One. De Windows app kan op al die platformen gebruikt worden.

windows-apps-groot

Mocht je nou software hebben die alleen op een pc of laptop zou werken, dan worden die Windows desktop-applicaties genoemd. Wat is nou het grote verschil tussen beide? De Windows apps werken dus op alle platformen, terwijl de Windows desktop-applicaties echt alleen op pc’s zullen werken. In de bovenstaande afbeelding heeft Microsoft een duidelijk overzicht gemaakt van wat je van beide type applicaties mag verwachten. Dit is met name goede informatie voor (toekomstige) ontwikkelaars voor het platform, dus kijk er niet te lang naar.

Waarom wil Microsoft nou weer de Universal-naam vervangen voor Windows apps? Heel simpel: vanwege de naam Windows. In de laatste paar maanden heeft de huidige bestuursvoorzitter van de merken Windows en Microsoft moderne en positieve begrippen gemaakt. En aangezien het geen apps zijn die alleen op Microsoft-apparaten werken, aangezien er veel meer fabrikanten zijn die Windows als OS kiezen, is de naam Windows de aangewezen term om de universele apps vorm te geven. Nu maar hopen dat die naam niet weer verandert.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.