Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Video’s trimmen in YouTube-app op Android nu mogelijk

Geschreven door
Geplaatst op2 maart 2015, 11:17 CategorieAndroid

Heb je een toffe video geschoten met je Android-apparaat en wil je hem uploaden? Bewerk hem dan eerst in de vernieuwde YouTube-app. Met simpele tools kun je je video beter maken dan ooit tevoren.

Video’s trimmen in YouTube-app op Android

Waarom mensen het doen, is me soms een raadsel. Maar je hebt ze er tussen zitten: mensen die video’s schieten met hun Android-smartphone, -phablet of -tablet en die direct naar YouTube uploaden. Zonder te bewerken, waardoor ze ons laten wachten op de punchline, dat grappige moment waarom de video überhaupt gemaakt is of die ene gebeurtenis van tien-vijftien seconden die verscholen zit tussen twee, drie of soms meer minuten aan willekeurige onzin waar je eigen het liefst zo snel mogelijk doorheen wil skippen.

Om nog maar te zwijgen over die ‘leuke video’s op Facebook’, die mensen direct uploaden, zonder te bewerken. Waarom zou je überhaupt een video willen uploaden zonder die te bewerken? Hoe dan ook, dat kan nu een ding uit het verleden zijn, aangezien YouTube zijn Android-applicatie heeft voorzien van een verse update. Die update voegt simpele bewerkmogelijkheden toe, zodat je video’s korter, maar vooral ook krachtiger kunnen worden. Vooral de optie om de video’s te kunnen trimmen klinkt als muziek in mijn oren.

Wanneer je een video terugkijkt op je Android-tablet binnen de Gallerij-applicatie, dan heb je al de mogelijkheid je video te bewerken. Wellicht dat niet veel mensen dat weten – maar hetzelfde geldt bijvoorbeeld voor je foto’s. Daar heb je helemaal geen Instagram of Facebook voor nodig, het zit gewoon ingebakken in de Android-software. Mocht je YouTube-app nog niet geüpdatet zijn naar de nieuwste versie, dan kan dat elk moment gebeuren. Check anders ook even de productpagina binnen de Google Play Store, via de onderstaande link.

  • YouTube
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.