Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Vijf Nintendo-series die zich thuis zullen voelen op een tablet

Geschreven door
Geplaatst op18 maart 2015, 14:30 CategorieGaming

Nu Nintendo officieel heeft aangekondigd games voor smartphones en tablets te gaan maken, kijken wij naar vijf series die daarop passen. Welke Nintendo-series zouden zich in theorie prima thuis voelen op een tablet?

Nintendo en de markt voor mobiele games

Op dinsdagochtend, Nederlandse tijd, kondigde Nintendo ineens aan games voor smart devices te gaan produceren, in samenwerking met de Japanse mobile game developer DeNa. Gelukkig krijgen we straks niet te maken met ports van bestaande titels, maar met originele producties, hopelijk met de kwaliteit die we mogen verwachten van een powerhouse als Nintendo. Games op mobiele apparaten kunnen de drempel verlagen om over te stappen op een spelcomputer of handeld – maar welke games zullen zich nu thuis voelen op een tablet?

Fire Emblem

Fire Emblem is een strategisch spel, vol met role playing-elementen (waarmee je invloed hebt op de groei van je personages). In de game heb je de leiding over een divers team van soldaten, die elk hun eigen krachten, voordelen en nadelen hebben. De langzame pacing van deze serie is perfect voor korte speelsessies voor op een tablet. Combineer dat met lokale multiplayer (van tablet naar tablet of smartphone) en het feit dat je de singleplayer kunt pauzeren en opslaan wanneer je wil, en je hebt een spel dat rijp is voor de smart devices.

Kirby

Nintendo gebruikt het personage Kirby voor allerlei doeleinden. Vanwege Kirby’s unieke vorm en krachten (Kirby is een balletje die de krachten van zijn vijanden kan opnemen), heeft Nintendo de ruimte om flink te kunnen experimenteren met het karakter. Zo bestaat er een aparte Kirby-serie waar je het personage indirect bestuurt, door gekleurde lijnen op het beeldscherm te tekenen (destijds gebeurde dat al op de Nintendo DS en later dit jaar ook op Wii U). Een uitgelezen kans om typische en unieke Nintendo-gameplay te presenteren op een tablet.

Mario & Luigi

De Mario & Luigi-reeks bestaat uit een aantal humoristische en toegankelijke role playing games, met daarin de Nintendo-personages Mario & Luigi in de hoofdrol. Met een nieuwe, toegankelijker deel in de serie, zou Nintendo heel gemakkelijk zijn mascottes aan het nieuwe gamende publiek kunnen presenteren. De games zitten vol grappige momenten, hebben altijd een prima besturing en zijn ontzettend kleurrijk en zouden enorm goed tot hun recht komen op een groter scherm dan die van de Gameboy Advance, Nintendo DS of Nintendo 3DS.

Mario vs. Donkey Kong

Mario vs. Donkey Kong is een serie die begon met een andere angel dan al zijn opvolgers daarna. De gameplay was eerst gericht op platforming en spelers kregen de taak Mario zo snel mogelijk langs een aantal punten te navigeren, door direct de controle over hem te geven. In alle delen daarna werd Mario vervangen door een aantal verschillende robots, die je indirect bestuurt door het level te beïnvloeden. Zo bepaal je de richting waarop je die robots stuurt. De game heeft zich al bewezen met een touchscreen, dus een tablet-versie lijkt onafwendbaar.

Mario Golf

Dit is misschien niet een serie die heel erg voor de hand liggend is, omdat je niet vaak golfspellen tegenkomt in het dagelijkse nieuws, maar de manier waarop je Mario Golf kunt spelen leent zich uitstekend voor een tablet. Onderin beeld vind je een balk waarin de speler aangeeft hoe hard hij de bal wil slaan. Eerst beweeg je de cursor, waar je de bal wil hebben, met je vinger over het scherm. Met een simpele tap activeer en stop je die balk op het gewenste moment, doet het zelfde aan de andere kant, en voilá: de bal vliegt door de lucht, op weg naar de hole.

Ben je op zoek naar meer tips voor je Windows tablet, iPad of Android tablet? Neem dan ons uitgebreide app-archief door of lees onze tips voor tablets.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.