Voorgeïnstalleerde apps verwijderen op Samsung Galaxy S6 mogelijk

23 maart 2015 2 Minuten 2 Reacties
Samsung-Galaxy-Tab-Active-review-software-2

Gebruikers van de Samsung Galaxy S6 en Galaxy S6 Edge kunnen standaard geïnstalleerde Samsung, Microsoft en Google apps verwijderen.

Sammobile, een blog gespecialiseerd in Samsung, meldde vandaag dat het mogelijk is om vooraf geïnstalleerde apps te verwijderen van de Samsung Galaxy S6 en Samsung Galaxy S6 Edge. De website ontving de toestellen onlangs, en merkte dat het verwijderen van deze zogenaamde bloatware mogelijk is. Voorheen was dit onmogelijk, iets wat leidde tot veel kritiek aan het adres van de Koreaanse smartphonemaker.

Samsung Software

Samsung heeft jarenlang, net als veel andere producenten, naast Android programma’s een aantal eigen apps op haar toestellen geïnstalleerd. Het gaat dan om gezondheidapps, apps om notities te maken en vergelijkbare apps.

Kritiek

Het standaard installeren van Samsung applicaties leidde tot veel kritiek. Zo zou het leiden tot oneerlijke concurrentie: Samsung zou haar eigen producten voortrekken. Microsoft deed eerder iets soortgelijks, het stelde haar eigen browser in als standaard browser. Een rechter oordeelde later dat dit oneerlijk is, en sindsdien wordt gevraagd als je een computer installeert welke browser je wilt gebruiken. Daarnaast namen de Samsung apps geheugen in, ook als je ze niet gebruikte.

Verwijderen nu mogelijk

Het verwijderen van apps is nu dus mogelijk. Samsung beloofde al dat er 80% minder pop-ups weergegeven zouden worden, en 40% minder apps geïnstalleerd zouden zijn op de Samsung Galaxy S6 modellen. Nu blijkt dus ook dat de apps verwijderd kunnen worden. Dat gaat op dezelfde manier als het verwijderen van normale apps uit de Play Store.

Verwijderbare apps

De meeste Samsung apps kunnen nu verwijderd worden van de Samsung Galaxy S6, zoals S Voice en S Health. Samsung installeert ook standaard drie Microsoft applicaties, namelijk Skype, Onedrive en Onenote. Ook bij deze apps is het mogelijk ze te verwijderen. Als laatste, en meest opvallendst, blijkt dat het mogelijk is om apps van Google te verwijderen, zoals Google Maps, Play Music en Google Hangouts.

Of het verwijderen van Samsung apps op andere toestellen in de toekomst ook mogelijk gemaakt gaat worden is onbekend.

Reacties (2)