Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

WhatsApp bant third-party-app-gebruikers permanent

Geschreven door
Geplaatst op6 maart 2015, 9:59 CategorieAndroid

Gebruik je wel eens onofficiële WhatsApp-applicaties? Dan loop je het risico de dienst niet meer te kunnen gebruiken met je eigen telefoonnummer. WhatsApp bant namelijk de gebruikers die dat doen.

WhatsApp blokkeert telefoonnummers

Gebruikers van onofficiële WhatsApp-applicaties hebben zich op internet verzameld en gemeld dat ze permanent verbannen zijn van de WhatsApp-berichtendienst. Mocht je dus zelf ook gebruikmaken van een third-party-app, dan ben je gewaarschuwd: je telefoonnummer kan elk moment geblokkeerd worden. Het gaat hier om applicaties als WhatsApp Plus of WhatsAppMD. die vaak uitgebreider zijn dat de normale app. Zo heb je bijvoorbeeld meer smileys tot je beschikking en kun je zien of iemand online is, terwijl je zelf offline bent.

WhatsApp verbande eerder al een aantal gebruikers van de dienst, omdat ze gebruikmaken van die third-party-applicaties: apps die niet officieel door de dienst zijn uitgebracht. Een aantal gebruikers die applicaties als WhatsApp Plus en WhatsAppMD gebruiken, melden dat ze voor 24 uur geen toegang meer hadden tot hun profiel en daardoor geen berichten kunnen ontvangen en versturen. Met deze zet wil WhatsApp dat je overstapt naar de officiële applicatie, voor een aantal redenen. Waaronder je eigen veiligheid.

De reden die WhatsApp zelf meegeeft, is dat de dienst de veiligheid van je privacy niet kan garanderen wanneer je gebruikmaakt van onofficiële producten. Het kan zijn dat een app als WhatsApp Plus je gegevens aan derden doorverkoopt. Onlangs voegde de dienst zelf, middels een update, end-to-end-versleuteling toe aan app, waardoor niemand mee kan lezen wat je schrijft. Zelfs WhatsApp kan dat niet, ook al zouden ze de opdracht krijgen van een rechter. Dat staat deze manier van versleutelen gewoonweg niet toe.

  • WhatsApp
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.