Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

WhatsApp blokkeert gebruikers toch niet levenslang

Geschreven door
Geplaatst op9 maart 2015, 9:07 CategorieAndroid

Vorige week kwam in het nieuws dat WhatsApp gebruikers zou blokkeren wanneer ze een third-party-applicatie hebben draaien die WhatsApp vervangt. Nu blijkt dat WhatsApp niet de mensen, maar de apps blokkeert.

WhatsApp blokkeert third-party-apps, geen gebruikers

Vorige week kwam in het nieuws dat WhatsApp gebruikers permanent blokkeert van de dienst, wanneer ze gebruikmaken van een third-party-applicatie ter vervanging van de berichtendienst. Dat blijkt toch niet het geval. WhatsApp heeft namelijk aangekondigd die applicaties te blokkeren, waardoor je geen toegang meer hebt tot de service. Levenslang, wanneer je besluit niet over te stappen op de normale app, die WhatsApp zelf onderhoudt. Dat is nogal een groot nuanceverschil, die niet duidelijk gecommuniceerd werd.

WhatsApp gebruikte de term Permanent Account Disable toen het dit nieuws naar buiten bracht, dus het is enigszins begrijpelijk dat verschillende media, zoals wij, het nieuws verkeerd opvatten. Je bent dus nog steeds in staat WhatsApp te gebruiken, mits je applicaties zoals onder meer WhatsApp Plus of WhatsAppMD, hebt verwijderd van je smart device. Zolang de app nog geïnstalleerd staat, krijg je geen toegang tot de dienst. Er is dus in feite geen sprake van een permanente ban, zolang je je maar aan de regels houdt.

Vrijdag kwam in het nieuws dat Gebruikers van onofficiële WhatsApp-applicaties ‘levenslang geblokkeerd waren van WhatsApp’. Mocht je dus zelf ook gebruikmaken van een third-party-app, dan ben je gewaarschuwd: je telefoonnummer kan elk moment geblokkeerd worden. Het gaat hier om applicaties als WhatsApp Plus of WhatsAppMD. die vaak uitgebreider zijn dat de normale app. Zo heb je bijvoorbeeld meer smileys tot je beschikking en kun je zien of iemand online is, terwijl je zelf offline bent.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.