Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

WhatsApp meer dan een miljard keer gedownload op Android

Geschreven door
Geplaatst op12 maart 2015, 9:28 CategorieAndroid

WhatsApp heeft de grens van één miljard downloads binnen de Google Play Store overschreden en is nu zeker een van de populairste apps op het open platform van Google. Onder andere Facebook ging de chatdienst voor.

WhatsApp meer dan een miljard keer gedownload

Er zijn maar weinig apps die meer dan een miljard keer gedownload zijn uit de Google Play Store, maar de populaire chatdienst WhatsApp is daar vanaf nu één van. Eerder gingen applicaties als Google Play Services, Gmail, Google Maps, Facebook, Google Search en YouTube WhatsApp al voor. Met WhatsApp is het mogelijk berichten, video’s, afbeeldingen en geluidsbestanden naar elkaar te versturen via het internet. Dat kan van app naar app, maar tegenwoordig ook van app naar pc-programma met WhatsApp Web.

De laatste tijd is WhatsApp vaak in het nieuws. Zo zou de dienst gebruikers van third-party levenslang blokkeren van de dienst wanneer ze niet zouden overstappen op de officiële app. Later bleek dat toch iets genuanceerder te zijn: de ban zou alleen blijven bestaan zolang je een third-party-app, die werkt met WhatsApp maar een stuk uitgebreider is, op je tablet of smartphone laat staan. En in plaats van het blokkeren van mensen, ging het meer om het blokkeren van de third-party-diensten die de mensen gebruikten in plaats van de officiële app.

Bovendien is WhatsApp begonnen met het integreren van een belfunctie. De belfunctie is te vinden in het actiemenu onderaan het scherm in de WhatsApp app. Wanneer je hierop drukt opent een scherm waarbij je een contactpersoon kunt kiezen. Niet iedere gebruiker kan de belfunctie al gebruiken. Als eerste moet je de nieuwste versie van WhatsApp via de officiële website downloaden. Vervolgens bestaat er een kans dat je de functie ziet verschijnen, maar mogelijk alleen pas wanneer je voor het eerst een keer gebeld wordt.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.