Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Windows 10 biedt bij lancering ondersteuning voor Android-apps’

Geschreven door
Geplaatst op27 maart 2015, 14:19 CategorieApplicaties

Het zou zomaar kunnen dat we bij de lancering van Windows 10 direct Android-apps kunnen draaien op onze Windows-tablets en -smartphones. Volgens nieuwe geruchten werkt Microsoft aan de mogelijkheid Android-apps te installeren op smartphones en tablets, om de verkoop van deze apparaten te stimuleren.

Het doorgaan goed ingelichte Neowin meldt vandaag op basis van anonieme bronnen dat Microsoft het universele Windows 10 besturingssysteem, dat op zowel smartphones en tablets als desktops en laptops verschijnt, wil gaan uitrusten met ondersteuning voor Android-apps. De apps moeten via de Windows Store aangeboden gaan worden en zouden in eerste instantie alleen op smartphones en kleine tablets geïnstalleerd kunnen worden.

Of Microsoft hier echt mee doorgaat is natuurlijk de grote vraag want het verhaal heeft twee kanten. Aan de ene kant kan het aanbieden van kwalitatief hoogwaardige Android-apps de verkoop van smartphones en tablets met Windows 10 stimuleren. Een groter app-ecosysteem is immers aantrekkelijker. Maar, aan de andere kant kan dit ervoor zorgen dat native apps voor Windows een langzame dood sterven. Waarom zouden ontwikkelaars immers nog veel energie en geld investeren in de ontwikkeling van deze apps wanneer de Android-versie ook gebruikt kan worden? Mogelijk snijdt Microsoft zichzelf hiermee in de vingers.

Mogelijk krijgen we in mei, tijdens de Build-conferentie van Microsoft, meer informatie over de exacte implementatie van deze functie en maakt Microsoft wellicht duidelijk hoe de toekomst van Windows hiermee veiliggesteld wordt.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.