Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Windows 10 komt in de zomer uit in 190 landen

Geschreven door
Geplaatst op18 maart 2015, 10:14 CategorieBesturingssystemen

Microsoft heeft bekendgemaakt dat het nieuwe besturingssysteem van het bedrijf, Windows 10, in 190 landen en 110 talen uitkomt in de zomer van 2015. Dat betekent dat Windows 10 bijna overal ter wereld tegelijkertijd uitkomt.

Aanstaande zomer aan de slag met Windows 10

Microsoft heeft bekendgemaakt dat we deze zomer al aan de slag kunnen met Windows 10. Het bedrijf uit Redmond heeft helaas geen specifieke datum gegeven, maar we weten nu in elk geval zeker dat we voor september gebruik kunnen maken van het nieuwe Windows. Het gaat hier om een soort-van-wereldwijde release, aangezien Microsoft heeft aangegeven dat in totaal 190 van de 195 landen op aarde de software in het midden van 2015 mogen verwachten. Bijna iedereen met Windows 7, 8 of Windows Phone 8 krijgt Windows 10 gratis.

Windows 10 wordt het nieuwe besturingssysteem van Microsoft. Eerder heeft het bedrijf uit Redmond al veel informatie vrijgegeven of de software, die we straks op pc’s, smartphones, tablets en Xbox One moeten gaan tegenkomen. In het eerste jaar is het OS voor iedereen gratis te downloaden en te gebruiken, behalve voor bedrijven. Wat je daarna als consument voor het systeem moet betalen, is helaas nog niet bekendgemaakt. Wil je meer lezen over Windows 10? Dan kun je altijd ons uitgebreide nieuwsarchief over het OS bezoeken.

Microsoft heeft eerder vandaag laten weten dat we straks onze Windows 10-apparaten, bijvoorbeeld een tablet of smartphone, pc of gameconsole, kunnen ontgrendelen met onze ogen, vingers of gezichten. Microsoft noemt deze biometrische authentificatie Windows Hello. Maar, zo geeft dat overduidelijke sterretje al aan bij de bewering, je hebt er wel de juiste hardware voor nodig. Bijvoorbeeld een speciale irisscanner, een vingerafdrukscanner of andere sensoren die biometrische aspecten kunnen meten.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.