Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Windows 10 neemt minder ruimte in

Geschreven door
Geplaatst op17 maart 2015, 9:44 CategorieWindows

Goed nieuws voor wanneer je van plan bent Windows 10 te omarmen wanneer het OS uitkomt: het systeem neemt minder ruimte in. Dat heeft Microsoft bekendgemaakt in een blog op zijn eigen website.

Windows 10 neemt minder ruimte in

Het is geen geheim dat besturingssystemen, of dat nou op pc, je smartphone of een tablet is, veel ruimte innemen. Ergens is dat ook logisch: zonder een goed werkend operating system, is je gebruikerservaring ook maar mager. Mocht je nu van plan zijn Windows 10 straks te installeren op één van de drie genoemde platformen, dan hebben we goed nieuws voor je wat die in te nemen ruimte betreft: Microsoft heeft bekendgemaakt dat Windows 10 minder ruimte gaan innemen, dankzij nieuwe compressietechnieken.

Dat laat Microsoft weten in een blogpost. Dankzij een nieuwe compressietechniek is het Microsoft gelukt de 32 bit-versie van Windows 10 1,5GB minder ruimte in te laten nemen. Wil je de 64 bit-versie straks hebben, dan scheelt het je 2,6GB aan interne opslagruimte. In een wereld waar de terabyte steeds vaker voorkomt (op pc, tenminste) lijkt een verschil van 1,5GB of 2,6GB misschien niet zo heel veel, maar het is evengoed extra ruimte die we weer voor andere dingen kunnen gebruiken, dus kunnen we dit soort ontwikkeleingen alleen maar toejuichen.

Windows 10 wordt het nieuwe besturingssysteem van Microsoft. Eerder heeft het bedrijf uit Redmond al veel informatie vrijgegeven of de software, die we straks op pc’s, smartphones, tablets en Xbox One moeten gaan tegenkomen. In het eerste jaar is het OS voor iedereen gratis te downloaden en te gebruiken, behalve voor bedrijven. Wat je daarna als consument voor het systeem moet betalen, is helaas nog niet bekendgemaakt. Wil je meer lezen over Windows 10? Dan kun je altijd ons uitgebreide nieuwsarchief over het OS bezoeken.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.