Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Windows 10 ontgrendel je met je oog, vinger of gezicht

Geschreven door
Geplaatst op18 maart 2015, 9:37 CategorieWindows

Microsoft heeft bekendgemaakt dat we straks onze Windows 10-apparaten kunnen ontgrendelen via biometrische authentificatie. Maar let op: er staat een sterretje bij de bewering, dus zijn er kleine lettertjes aanwezig.

Windows 10 ontgrendel zonder wachtwoord*

Microsoft heeft laten weten dat we straks onze Windows 10-apparaten, bijvoorbeeld een tablet of smartphone of één van de andere bovenstaande apparaten, kunnen ontgrendelen met onze ogen, vingers of gezichten. Microsoft noemt deze biometrische authentificatie Windows Hello. Maar, zo geeft dat overduidelijke sterretje al aan bij de bewering, je hebt er wel de juiste hardware voor nodig. Bijvoorbeeld een speciale irisscan, een vingerafdrukscanner of andere sensoren die biometrische aspecten kunnen meten.

Met andere woorden: dit is een langetermijnstrategie. De meeste Windows 10-apparaten zullen snel en goedkoop gemaakt worden (buiten het feit dat het gros van de Windows 10 devices mogelijk bestaat uit oude, bestaande hardware), maar dat neemt niet weg dat het een goede ontwikkeling is. Mocht je al een Windows-apparaat met een vingerafdrukscanner hebben, dan kun je al profiteren van Microsoft Hello. Wat de iris- en gezichtsscanner betreft: een foto van jezelf gaat niet werken, zo geeft Microsoft aan, dankzij de infraroodtechnologie.

Windows Hello wordt straks een belangrijk privacygevoelig onderdeel binnen Windows 10. Het is niet alleen gemakkelijker in gebruik te nemen dan het invoeren van een wachtwoord, het systeem wordt ook gekoppeld aan bepaalde apps die niet zullen werken zonder de juiste persoon voor de camera. Mocht je nou geen biometrische sensoren aan boord hebben, dan heeft Microsoft Passport nog achter de hand: die werkt met traditionele wachtwoorden. Bovendien wordt Windows Hello straks volledig optioneel en niet verplicht.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.