Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘2016 brengt twee grote updates voor Windows 10’

Geschreven door
Geplaatst op8 april 2015, 11:45 CategorieBesturingssystemen

Windows 10 verschijnt komende zomer pas en 2015 duurt nog wel even maar er zijn al plannen uitgelekt voor updates van het nieuwe besturingssysteem van Microsoft. Het bedrijf uit Redmond zou twee updates voor 2016 gepland hebben staan, welke de codenaam Redstone dragen.

Begin dit jaar bracht Microsoft meer details over Windows 10, de opvolger van Windows 8, naar buiten. Deze versie van Windows wordt adaptief, wat inhoudt dat het besturingssysteem op apparaten van alle grootten gebruikt kan worden, van smartphones tot desktops. Ook zijn er diverse vernieuwingen doorgevoerd, onder meer in het startmenu en het homescreen.

De Amerikaanse website The Verge heeft van betrouwbare bronnen vernomen dat Microsoft in 2016 twee grote updates voor Windows 10 zal uitbrengen, updates die gaan onder de codenaam Redstone. De updates worden gefocust op nieuwe hardware met Windows 10-software, en richten zich onder andere op de Xbox, Surface Hub, smartphones, HoloLens, Microsoft Band en Office.

Naast de twee grote updates blijft Microsoft ook maandelijks kleine updates uitbrengen om onder meer de beveiliging en stabiliteit van het Windows 10-besturingssysteem te verbeteren. Ook worden sommige onderdelen van het besturingssysteem, waaronder de nieuwe Project Spartan-browser, vanuit de Windows Store geüpdated. Zo kunnen nieuwe features en verbeteringen sneller bij eindgebruikers arriveren.

Mogelijk krijgen we binnenkort tijdens de Build-conferentie van Microsoft meer te horen over de plannen voor Windows 10.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.