Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

70 andere Android-apps kunnen Google Now-kaarten maken

Geschreven door
Geplaatst op28 april 2015, 21:48 CategorieAndroid

Google heeft laten weten dat je vanaf vandaag nieuwe Google Now-kaarten kunt verwachten binnen de digitale assistent Google Now. Er mogen nu zeventig nieuwe ontwikkelaars Google Now-kaarten implementeren.

Meer kaarten binnen Google Now

Eerder dit jaar liet Google weten dat er een aantal nieuwe kaarten bij komen voor Google Now, van onder meer apps als Airbnb, Lyft en Pandora (mits ze ook beschikbaar zijn in Nederland en je ze dan gebruikt op je tablet). Die extra kaarten werken op soortgelijke wijze als de kaarten die je al kent van de assistent: ze geven je relevante informatie op het moment dat je het nodig hebt (of nodig zou / kan hebben). Op dinsdagavond Nederlandse tijd kondigt Google echter aan dat er zeventig extra ontwikkelaars bij komen, die allemaal eigen kaarten maken.

Tussen die zeventig ontwikkelaars zitten natuurlijk ook enkele grote namen. Neem bijvoorbeeld de muziekstreamingdienst Spotify, die een speellijst kan aanbieden op basis van je luistergeschiedenis. Hetzelfde is te zeggen voor de kaarten van TuneIn Radio en YouTube. Fitness-applicaties van Jawbone, Adidas en RunKeeper kunnen je nu gemakkelijker helpen te herinneren wat je dagelijkse doelen zijn en je motiveren die gaan te behalen. Ook de rss-applicatie Feedly krijgt nu z’n eigen Google Now-kaart, voor gepersonaliseerd nieuws.

Google Now is, net als Siri en Cortana, een digitale assistent die je actuele informatie geeft over de zaken die jou boeien. Je veegt gewoon naar links op het scherm en daar staat alle informatie die je nodig hebt. Mits je Google toegang hebt gegeven tot je locatie (Instellingen – Locatie – Aan). Populaire of interessante locaties in de buurt, treintijden, vertragingen, nieuwsberichten, het weer en meer: alles dat je nodig hebt om goed geïnformeerd op pad gaan in één handig overzicht. Ook kun je Google Now (download) gebruiken voor loop-, rijd- en fietsroutes.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.