Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Acer lanceert de Iconia Tab 10 (A3-A30) voor het onderwijs

Geschreven door
Geplaatst op23 april 2015, 18:54 CategorieAndroid

Acer komt niet alleen met de 8-inch Iconia One 8 Android tablet, ook aan het onderwijs is gedacht. Speciaal hiervoor introduceert de Taiwanese fabrikant de Iconia Tab 10 (A3-A30). Dit model is voorzien van een 10.1-inch scherm, Android 5.0 Lollipop en een Intel Atom-processor.

Acer Iconia Tab 10

De Acer Iconia Tab 10 (A3-A30) is gericht op gebruik in het klaslokaal maar zal natuurlijk voor iedere consument te koop zijn. Acer werkt naar eigen zeggen samen met Google om deel uit te maken van het Google Education-ecosysteem, wat zorgt voor toegankelijke technologie en meer uitgebreide hulpbronnen in klaslokalen.

Acer-Iconia Tab 10 (A3-A30)

De tablet is voorzien van een 10.1-inch ips lcd-display met een resolutie van 1.920 bij 1.080 pixels en Gorilla Glass 4-bescherming. De anti-vingerafdrukcoating moet ervoor zorgen dat het scherm netjes en schoon blijft. Acer geeft aan een speciale leesmodus ontwikkeld te hebben om de schadelijke blauwe lichtstraling te verminderen. Ook moet de Zero Air Cap-technologie zorgen voor betere leesbaarheid in feller verlichte omgevingen. Daarbij voegt Acer Precision Plus tastsensoren toe die gevoeliger zijn dan bij andere aanraakschermen, waardoor scholieren kunnen schrijven, tekenen en hun creativiteit kunnen tonen met een pen of stylus met een punt van 2 mm.

Verder is de Acer Iconia Tab 10 (A3-A30) voorzien van bluetooth 4.0 met NFC, Wifi, een microUSB-poort, 2GB aan werkgeheugen en 16GB, 32GB of 64GB aan opslaggeheugen dat met een microSD-kaart van maximaal 64GB uitgebreid kan worden. De batterijduur van de tablet bedraagt 5 uur, het toestel heeft een gewicht van 540 gram en heeft een afmeting van 260 x 176 9,7 mm.

Acer-Iconia Tab 10 (A3-A30)-1

De verstevigde rand van de Iconia Tab 10 is bestand tegen buigen en draaien, terwijl aan de achtercover 25% talk is toegevoegd voor extra stevigheid. Daarnaast ligt de antislipafwerking goed in de hand en zorgt ervoor dat scholieren een stevige grip hebben op de tablets. De tablet wordt geleverd met de Iconia-suite. Deze omvat een app om notities te maken genaamd EZ Note, een app voor schermafbeeldingen EZ Snap, een app voor ontwaken uit slaapmodus EZ Wakeup en de EZ Gadget-widget voor snelle toegang tot belangrijke hulpmiddelen.

Prijs en beschikbaarheid

De Acer Iconia Tab 10 is verkrijgbaar vanaf mei voor een prijs vanaf 299 euro. Er zijn verschillende optionele accessoires die scholen kunnen kiezen, waaronder een stylus, beschermfolie, bumper case, een beschermingshoes en een draadloos toetsenbord.

  • Delen:
Acer Iconia Tab 10 (A3-A30)
Android Lollipop (5.0)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.