Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Acer lanceert Iconia One 8 B1-820 met Accurate stylus

Geschreven door
Geplaatst op23 april 2015, 17:51 CategorieAndroid

Acer heeft vandaag tijdens een persevenement in New York een groot aantal nieuwe producten aangekondigd, waaronder diverse tablets en hybride apparaten. Eén van de nieuwe tablets is de Iconia One 8 B1-820, een 8-inch Android tablet die met een speciale stylus uitgerust wordt.

Acer Iconia One 8

De Acer Iconia One 8 B1-820 is een middenklasse Android tablet met een formaat van 8-inch en een ips lcd-display met een resolutie van 1.280 bij 800 pixels. Het meest interessante aan dit display is dat de Acer Precision Plus-technologie die erin verwerkt zit. Samen met de Accurate Stylus (of elk ander object, waaronder een potlood, met een punt van minimaal 2mm) moet deze ervoor zorgen dat je nauwkeurig kunt schrijven en teken op het scherm. Het is echter geen active digitizer maar een techniek die beter zou werken dan de passieve styli die we kennen.

Acer-Iconia One 8 B1-820-3

Verder is de tablet voorzien van een quadcore Intel Atom-processor met 1GB aan werkgeheugen en 16GB of 32GB aan opslaggeheugen dat met een microSD-kaart uit te breiden is. Aan de achterzijde zien we een 5 megapixel camera terug, aan de voorzijde is een 3 megapixel webcam geplaatst. De tablet heeft volgens Acer een batterijduur van 8,5 uur, beschikt over Bluetooth 4.0, gps en WiFi, en draait op Android 5.0 Lollipop. Natuurlijk heeft Acer weer wat eigen functies toegevoegd, waaronder een multi-task-functie (met pop-up-apps) en de mogelijkheid de tablet uit slaapstand te houden door op display te tikken. Natuurlijk mag ook een speciale notitie-app niet ontbreken en Acer heeft zelfs een speciale lees-modus ontwikkeld waardoor het lezen van digitale boeken comfortabeler voor de ogen zou moeten zijn. De tablet weegt 355 gram en heeft een profiel van 9,5 millimeter.

Acer-Iconia One 8 B1-820-2

Prijs en beschikbaarheid

Acer brengt de Iconia One 8 B1-820 in juli naar Nederland voor een adviesprijs van 179 euro. De tablet wordt in verschillende kleurvarianten gelanceerd.

  • Delen:
Acer Iconia One 8 (B1-820)
Android Lollipop (5.0)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.