Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Acer’s Predator is een Android-tablet voor gaming

Geschreven door
Geplaatst op24 april 2015, 10:34 CategorieAndroid

Acer heeft een sloot aan nieuwe producten aangekondigd en één van die producten is de Acer Predator: een Android-tablet gericht op gaming. De tablet moet de concurrentie aangaan met de populaire Nvidia Shield Tablet.

Acer’s Predator gaat concurrentie aan met Nvidia Shield Tablet

Aan het einde van 2015 verschijnt er een nieuw Acer-product op de markt: de Predator. Tijdens de presentatie die het bedrijf gisteravond hield, kwam de tablet maar heel even aan bod, waardoor we maar weinig informatie hebben ontvangen. De Acer Predator is een Android-tablet gericht op gaming, die wat design-element leent van de gaming-pc’s van het bedrijf. Kijk maar eens naar de hoeken op d bovenstaande foto: die zijn puntig en rood en diezelfde aspecten komen we tegen op de pc’s die het bedrijf uitbrengt voor de gamers.

Wat weten we tot nu toe over de Acer Predator? Nou, hij krijgt een rumble feature, dat we tegenwoordig beter herkennen als haptische feedback. Dat is de trilling die bij aanraking van het touchscreen ontstaat, wanneer je een specifieke handeling verricht. Ooit een innoverende feature van de Nintendo 64, nu bijna een standaard onderdeel in smartphones en tablets. Het scherm van de Predator is 8 inch groot, maar over de resolutie is nog niets gezegd. Wel weten we dat de gaming-tablet vier speakers aan de voorkant gaat krijgen.

Dan blijven er nog twee vragen over: wat zijn de specs en hoe gaat Acer de tablet in de markt zetten? Het apparaat moet het in elk geval opnemen tegen de Shield Tablet van Nvidia, die momenteel een feestje viert als de meest populaire gaming-tablet binnen het Android-ecosysteem. De Shield Tablet is voorzien van een Tegra K1-chip, die behoorlijk sterk is, dus we zijn benieuwd met wat voor specs Acer op de proppen komt. Wanneer Acer dat bekendmaakt, is helaas nog niet duidelijk. Wij zijn benieuwd wat er nog in het verschiet ligt.

  • Delen:
Acer Predator 8 (GT-810)
Android Lollipop (5.1)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.