Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

AMD: Windows 10 verschijnt in juli

Geschreven door
Geplaatst op20 april 2015, 13:25 CategorieWindows

Volgens hardwarefabrikant AMD verschijnt het nieuwe Windows, Windows 10, aan het einde van de maand juli. Dat kan nog wel eens kloppen, aangezien Microsoft eerder heeft aangegeven dat Windows 10 in de zomer gaat uitkomen.

Windows 10 komt in juli

De kans is groot dat Microsoft Windows 10 in juli van 2015 gaat uitbrengen. Tenminste, als we AMD mogen geloven. Tijdens een investeringsvergadering van het bedrijf liet de bestuursvoorzitter en directeur van het bedrijf, Lisa Su, weten wanneer we Windows 10 mogen verwachten. Su beantwoordde een vraag over inventarisatieplannen voor de toekomst en gaf aan dat “Windows 10 in juli moet uitkomen” en effect kan hebben op het terug-naar-school-seizoen (een periode waarin mensen nieuwe apparaten kopen).

Microsoft heeft eerder bekendgemaakt dat we deze zomer al aan de slag kunnen met Windows 10. Het bedrijf uit Redmond heeft helaas geen specifieke datum gegeven, maar we weten nu in elk geval zeker dat we voor september gebruik kunnen maken van het nieuwe Windows. Het gaat hier om een soort-van-wereldwijde release, aangezien Microsoft heeft aangegeven dat in totaal 190 van de 195 landen op aarde de software in het midden van 2015 mogen verwachten. Bijna iedereen met Windows 7, 8 of Windows Phone 8 krijgt Windows 10 gratis.

Windows 10 wordt het nieuwe besturingssysteem van Microsoft. Eerder heeft het bedrijf uit Redmond al veel informatie vrijgegeven of de software, die we straks op pc’s, smartphones, tablets en Xbox One moeten gaan tegenkomen. In het eerste jaar is het OS voor iedereen gratis te downloaden en te gebruiken, behalve voor bedrijven. Wat je daarna als consument voor het systeem moet betalen, is helaas nog niet bekendgemaakt. Wil je meer lezen over Windows 10? Dan kun je altijd ons uitgebreide nieuwsarchief over het OS bezoeken.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.