Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Android 5.0 Lollipop komt naar phablets Huawei en Honor

Geschreven door
Geplaatst op8 april 2015, 11:21 CategorieAndroid

Hoewel Android 5.0 Lollipop al maanden beschikbaar is en ook alle Nexus-apparaten van Google al op de meest recente versie van Android draaien blijven veel fabrikanten nog achter. Onder meer Sony en LG hebben wat updates uitgerold en ook Huawei laat weten binnenkort de eerste updates naar Lollipop uit te brengen.

De Chinese fabrikant heeft een lijst vrijgegeven waaruit we op kunnen maken welke toestellen van Huawei en dochterbedrijf Honor een update naar Android 5.0 Lollipop krijgen. Voor ons zijn vooral de phablets interessant en nagenoeg alle recent gelanceerde modellen worden voorzien van Lollipop. Zo komt de update beschikbaar voor Huawei Ascend Mate 7, de Huawei Ascend Mate2, de Honor 6 Plus en de Honor 4X.

De eerste updates worden pas begin juni verwacht, voor de Ascend Mate 7. Daarna volgt in juni de Honor 4X, gevolgd door de Ascend Mate2 en Honor 6 Plus in augustus. Het is dus nog even geduld hebben maar je bent in ieder geval verzekerd van een update naar de nieuwste Android-versie. Hier overheen wordt wel de bekende Emotion UI-skin weer gelegd.

Android 5.0 Lollipop staat in het teken van de, volgens Google, perfecte interface op al je schermen. Deze versie van Android is dus geoptimaliseerd voor zowel kleine schermen als grote schermen, en verschijnt dus op zowel smartphones en tablets als mediaspelers en tv’s. Daarbij biedt deze versie een compleet nieuw design dat door Google als Material Design is omgedoopt, en is er ondersteuning voor 64-bit-processors wat het sneller verwerken van intensieve taken mogelijk moet maken.

 • Delen:
Honor 4X
Android KitKat (4.4)

Reacties

 1. christiaan
  06 juli, 2015 om 1:16

  Hallo.

  Overal lees ik dat mijn toestel, een huawei acend mate 7 begin June een update krijg naar lollypop. Het is inmiddels 6juli maar heb nog niks. Hoe kan dat.? Groet chris

  • Fer
   10 juli, 2015 om 17:42

   Jaa sie dat heb ik duss ook ik heb nogsteeds geen update gehad en t is al 10 juli

   • wesley
    08 augustus, 2015 om 12:03

    ik heb een Honor 4X maar het is nu al 8 augustus en heb nog niks

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.