Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Android 5.1 al terug te vinden in Android-distributiecijfers

Geschreven door
Geplaatst op8 april 2015, 11:35 CategorieAndroid

Google heeft de nieuwe Android-distributiecijfers bekendgemaakt, waarop we een grote verrassing tegenkomen: Android 5.1 staat er al op. Ook heeft Android 5.0 Lollipop weer het nodige marktaandeel gewonnen ten opzichte van de vorige meting.

Android 5.1 nu al te zien in de cijfers

Google heeft deze maand de Android-distributiecijfers iets later geüpdatet dan normaal het geval is en wellicht met reden: Android 5.1 is nu al in omloop en misschien wilde het bedrijf aantonen dat de nieuwste versie van Android populair genoeg is om direct in de Android-distributiecijfers te verschijnen. Maar dat is giswerk aan onze kant, gebaseerd op het feit dat het even duurde voordat Android 5.0 Lollipop opdook in diezelfde cijfers, toen de nieuwste versie van het besturingssysteem nog maar net op de markt uit was.

android-distributie-april

Android 5.0 Lollipop deed er namelijk drie maanden over om de minimale 0,1 procent te behalen die nodig is in de grafiek van de Android-distributiecijfers te verschijnen. Terwijl Android 5.1 nog maar enkele weken verkrijgbaar is en nog niet eens is uitgebracht voor tablets als de Nexus 7 en de Nexus 9 (oh Google, als je dit leest: schiet eens op, dank). In een maand en een paar dagen tijd is de populariteit van Android 5.0 echter ook toegenomen met maar liefst 1,7 procent: Lollipop heeft nu, komt-ie, vijf procent van de markt in handen.

Android 5.1 bracht enkele nieuwe features met zich mee, maar moest er vooral voor zorgen dat er een aantal nare bugs worden opgelost voor het platform. Desondanks was ook deze software niet zo vlekkeloos als Google voor ogen had, aangezien Android 5.1.1 alweer om de hoek staat te wachten. De software-update is namelijk opgedoken in een Android Studio SDK-manager van een Google+-gebruiker en inmiddels hebben zich mee mensen gemeld die Android 5.1.1 ook zijn tegengekomen in diezelfde manager.

 • Delen:
Google Nexus 9
Android Lollipop (5.0)

Reacties

 1. rene
  08 april, 2015 om 13:30

  Ik heb al een week 5.1 op de nexus 7. Gewoon ota. Beste update tot nu toe.
  Ps ook een tf101(2011!) al 2 weken op 5.1.

  • Buizerd
   08 april, 2015 om 15:00

   Hoe doe je dat. mijn nexus 7 (2012) met OTA 5.1 werkt nagenoeg niet meer
   chrome crached bij iedere poging en ook het toetsenbord loopt vast.
   meer dan 5 vastlopers per dag en ook uitschakelen werkt dan niet meer, het duurt zeker 5 minuten voordat hij reageert op uitschakelen.
   Lollipop is een rommeltje, ik krijg de indruk dat google er bewust met 5.x een dusdanige puinhoop van maakt dat iedereen eerdaags een wel werkende update tegen betalen kan krijgen.

   • XiLum
    09 april, 2015 om 15:38

    Volgens mij maak je er zelf een puinhoop van.
    Een telefoon uit 2012 op Android 5 laten draaien is zoiets als water laten branden.
    Je windows 7 loopt tot ook vast of draait met rook uit de PC op een pentium 4 uit 2012.

 2. Buizerd
  11 april, 2015 om 22:43

  Ik zou er geen probleem mee hebben als Google zelf besloot de nexus 7 niet te gaan updaten.
  Maar Google heeft in haar wijsheid besloten om al haar nexus apparaten automatisch te updaten.
  Je hebt geen keuze meer achteraf en zit nu dus met de elende van een niet werkend apparaat

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.