Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Android-app-ondersteuning komt eraan voor Windows 10’

Geschreven door
Geplaatst op28 april 2015, 21:22 CategorieAndroid

Microsoft zou er naar verluidt eindelijk klaar voor zijn om de Android-app-ondersteuning voor Windows 10 aan te kondigen waar we al eerder over hebben gehoord. De aankondiging zou zelfs om de hoek staan: deze week zou Microsoft de ondersteuning moeten aankondigen.

Android-apps op Windows 10 draaien

Het moet deze week gebeuren, tijdens de Build 2015-presentatie van Microsoft in San Francisco. Dan kondigt het bedrijf naar verluidt de Android-app-ondersteuning aan waar we al eens eerder over hoorden. Dat blijkt uit anonieme bronnen binnen Microsoft, die zich logischer wijs niet kenbaar willen maken. Mocht dit nieuws kloppen, dan zijn we we natuurlijk ontzettend benieuwd hoe Microsoft dit voor elkaar heeft gekregen en hoe het bedrijf de apps aan de consument gaat presenteren. Komt er een nieuwe Store? We weten het nog niet.

De huidige gemeenschap rondom de digitale winkel van Microsoft is nogal klein, zelfs wanneer je de Windows Phone-ontwikkelaars meerekent, in tegenstelling tot de community van Android of iOS. Microsoft is zich hier van bewust en probeert al maanden die winkel op te vullen met apps (momenteel zijn er meer dan 500.000). Maar die opvulling is ook precies wat je denkt: tussen de troep staan enkele pareltjes. Ook bestaan er veel kopieën van apps die andere apps nadoen, een probleem dat Microsoft gelukkig al verholpen heeft.

Mochten Android-apps naar Windows 10 komen, dan zorgt dat ongetwijfeld voor een ware opleving voor de Store. Het hoeft overigens niet letterlijk te betekenen dat Android-apps naar Windows komen, maar Microsoft zou wel van plan zijn heel wat van die apps te porten, zodat ze ook kunnen draaien op Windows. Microsoft zou hierbij de ontwikkelaars kunnen helpen door bijvoorbeeld middelen beschikbaar te stellen, die ontwikkelaars niet zelf zouden hoeven te kopen. Dit is sowieso een idee dat het waard is eens goed te onderzoeken.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.