Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Android for Work-app beschikbaar voor tablets en smartphones

Geschreven door
Geplaatst op16 april 2015, 13:30 CategorieAndroid

Google heeft deze week de Android for Work-app uitgebracht. Hiermee kunnen bedrijven en zakelijke gebruikers diverse elementen van Android binnen een beveiligde omgeving gebruiken.

Eind februari kondigde Google Android for Work aan. Met dit platform moet Android optimaal gebruikt kunnen worden door bedrijven en zakelijke gebruikers, en zodoende de concurrentie met Apple’s iOS en Microsoft’s Windows aangaan. Android for Work bestaat uit zogenaamde werkprofielen waarbinnen de data voor zakelijk gebruik gescheiden blijft van de data voor privégebruik.

Deze werkprofielen zijn standaard te vinden in Android 5.0 Lollipop of nieuwer. Voor gebruikers met een tablet of smartphone die op Android 4.0 tot Android 4.4 draait heeft Google nu de Android for Work-app uitgebracht. Deze app biedt zakelijke gebruikers beveiligde toegang tot e-mail, agenda, contacten, documenten, een browser en tot goedgekeurde zakelijke apps. Tevens kan de app volledig worden beheerd door de IT-afdeling van een bedrijf.

De Android for Work-app is met name bedoeld voor de middelgrote tot grote bedrijven die tablets en smartphones van werknemers willen inzetten voor zakelijk gebruik maar tegelijkertijd het privégebruik niet willen beperken. Om Android for Work te gebruiken moeten bedrijven zich aanmelden bij Google. Pas na goedkeuring kan het platform, en dus ook de app, gebruikt worden.

  • Android for Work
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.