Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Android-ontwikkelaars kunnen apps porten naar Chrome OS

Geschreven door
Geplaatst op3 april 2015, 9:36 CategorieAndroid

Het is vanaf nu mogelijk om als Android-ontwikkelaar je applicaties naar het Chrome OS te porten. Er zit echter wel een grote maar aan vast: mocht zo’n app hevig leunen op de Google Play Store, dan kan de transitie niet vlekkeloos verlopen.

Apps porten van Android naar Chrome OS

Hoewel Google in de afgelopen maanden zelf wel eens hier en daar wat Android-apps naar Chrome OS heeft geport, met slechts enkele apps die dan de overstap maken, is het vanaf nu mogelijk voor elke Android-app-ontwikkelaar om zijn applicatie naar het Chrome OS te porten. Je hebt daar als ontwikkelaar een speciale app voor nodig die je helpt met de transitie. Echter, alles is nu nog in bèta-vorm en Google noemt dit experiment zelf de Developer Preview: een periode waarin ontwikkelaars de software uitproberen.

Mocht je nou een applicatie hebben die hevig leunt op een aantal Google Play Store-functies, dan kan de transitie niet vlekkeloos verlopen. Google Play Store wordt namelijk nog niet compleet ondersteund door het Chrome OS, dus kan het zomaar zijn dat je app niet volledig functioneert wanneer je hem port. Voor gebruikers betekent deze zet dat zij meer software tot hun beschikking krijgen, maar ook hier kleeft een nadeel aan: deze software is aanvankelijk niet voor het platform geschreven, dus er ontstaan ongetwijfeld problemen.

Eerder deze week werden er nieuwe Chrome OS-producten aangekondigd, waaronder de Chromebook Flip en de Chromebase. De Chromebook Flip is een compleet andere Chromebook dan momenteel verkrijgbaar is. Het heeft ‘slechts’ een touchscreen van 10,1 inch, wat kleiner is dan gemiddeld, maar het heeft wel een metalen omhulsel dat meer premium uitstraalt dan zijn neven en nichten met plastic omhulsels. Ook kun je, net als veel Windows-convertibles, de Chromebook Flip in verschillende posities neerzetten.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.