Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Apple en IBM komen met speciale iPads voor Japanse bejaarden

Geschreven door
Geplaatst op30 april 2015, 20:56 CategorieApple

Apple en IBM hebben vandaag een nieuw initiatief aangekondigd: de twee bedrijven gaan aangepaste iPads leveren aan vijf miljoen Japanse bejaarden, om zo hun leven te verbeteren.

iPads voor bejaarden

Vorig jaar werd al duidelijk dat tech-giganten Apple en IBM samen gingen werken, voornamelijk op de zakelijke markt. IBM liet weten zakelijke diensten en apps te gaan ontwikkelen voor de hardware van Apple, zodat Apple het complete pakket aan bedrijven kon gaan verkopen. De cloud services van IBM spelen daar een grote rol bij. De eerste zakelijke apps die uit de samenwerking voortkwamen waren eind 2014 beschikbaar. De drie apps waren gericht op de luchtvaartindustrie, de verzekeringswereld en de telecommunicatiesector. Ook kwam Apple met een vernieuwde AppleCare, speciaal gericht op de zakelijke markt. Onder deze nieuwe AppleCare valt onder andere een 24/7 uurs service waar medewerkers van IBM naar een bedrijf kunnen komen om op locatie de nodige support te bieden.

De samenwerking bleek vandaag niet alleen te bestaan uit zakelijke initiatieven, met de aankondiging van een liefdadigheid-project. Apple en IBM gaan namelijk vijf miljoen speciaal aangepaste iPads leveren aan Japanse bejaarden, helemaal voor niks. Apple, IBM en de Japan Post Group, een lokale corporatie die ook betrokken is bij het project, hebben een duidelijk doel: “De kwaliteit van hun (de bejaarden) leven te verbeteren.” Hoe Apple precies de iPads gaat aanpassen is nog niet bekend, maar softwarematig zullen er in ieder geval speciale apps van IBM op de tablets staan, waarmee bejaarden bijvoorbeeld meldingen kunnen ontvangen dat ze hun medicatie moeten innemen. Naast de medische oplossingen pronkt Apple ook met apps als FaceTime en Messages, waarmee de bejaarden in contact kunnen blijven met hun families.

  • Delen:
Apple iPad Air 2
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.