Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Apple gaat over op het nieuwe Siri

Geschreven door
Geplaatst op28 april 2015, 10:26 CategorieiPad

Apple gaat alweer naar z’n derde systeem voor alles dat met Siri te maken heeft en stapt over op het open platform Mesos. Door over te stappen op Mesos, zou Apple de digitale assistent Siri op meerdere vlakken (sneller) kunnen verbeteren.

Het nieuwe Siri

Apple heeft tijdens een presentatie in Noord-Amerika laten weten dat Siri alweer overstap naar een nieuw systeem. Dit keer heeft het bedrijf uit Cupertino gekozen voor Mesos. Tijdens de presentatie gaven engineers van Apple aan dat de overstap het mogelijk maakt om Siri sneller op een aantal vlakken te kunnen verbeteren. Zo kan er bijvoorbeeld wat gedaan worden aan het feit dat er soms nog wel eens wat vertraging in de software zit. Maar Siri kan zodoende ook eerder voorzien worden van nieuwe functies en uitbreidingen.

Wat wel een grappig feitje is, is de naam van de custom software die gebruikt wordt voor de techniek achter het nieuwe Siri. Die naam luidt J.A.R.V.I.S., dat staat voor Just A Rather Very Intelligent Scheduler. Mocht je onlangs naar de bioscoop geweest zijn voor Avengers: Age of Ultron of al meerdere films in het Marvel Cinematic Universe of comics van Marvel respectievelijk hebben gezien of gelezen, dan komt die naam je wellicht bekend voor: het is de butler van Howard Stark en de computerassistent van Tony Stark, ook wel bekend als Iron Man.

Siri is een digitale assistent voor op je smartphone en tablet. Net zoals bij Google Now kun je simpelweg intikken of inspreken wat je nodig hebt en Siri doet de rest. Ook hier is het van belang om je locatie-instelling aan te hebben staan, zodat Siri je de beste zoekresultaten kan aanbieden. Siri kan niet alleen antwoord geven op vragen, maar ook gebruikt worden voor leuke locaties in de buurt, zoals restaurant of bioscopen, en zoekopdrachten. Het kan je ook helpen met je agenda, e-mail, het weer, muziek en navigatie en straks nog veel meer.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.