Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Apple installeert nieuwe Muziek-app in iOS 8.4 beta

Geschreven door
Geplaatst op14 april 2015, 1:12 CategorieApple

Apple gebruikers met een ontwikkelaars-account kunnen vanaf vanavond iOS 8.4 downloaden. Een van de grootste en belangrijkste toevoegingen is een nieuwe Muziek-app. Eerder schreven we daar al over, toen er geruchten verschenen dat iOS 8.4 Apples muziekstreamingdienst zou bevatten. Nu is de app ook daadwerkelijk te vinden, hoewel de app nog niet officieel aangekondigd is door Apple. 9to5Mac, dat eerder ook op de proppen kwam met het desbetreffende gerucht, schrijft dat de app waarschijnlijk in juni dit jaar aangekondigd wordt.

iOS 8.4 beta

Apple publiceert voor de officiële release van iOS software altijd een versie voor ontwikkelaars, zodat zij hun apps alvast kunnen bijwerken zodat deze geschikt zijn voor de nieuwe versie. Dat is nu ook het geval. De nieuwe beta software biedt echter ook een kijkje in de toekomst van de muziek-app. Ontwikkelaars met een Apple Developers account kunnen via de Apple Developer Center website de iOS 8.4 beta, en dus de muziek-app, downloaden.

Muziek-app

De eerste grote verandering is een nieuw ontwerp. De huidige muziek-app werd vooral ontworpen met iOS 8 in gedachten, de nieuwe versie maakt het ontdekken van pareltjes in je eigen collectie nog leuker. Je kunt afspeellijsten persoonlijker maken door een omschrijving toe te voegen, en je kunt zelfs een foto toevoegen.

Afspeelwachtrij maken

De muziek-app op de iPhone en iPad bevatten nooit een mogelijkheid om als gebruiker te bepalen welk nummer na het huidige nummer afgespeeld wordt. In de nieuwe muziek-app is dat wel mogelijk, via de zogenaamde afspeelwachtrij. Je kunt zelf een nummer toevoegen, de volgorde van de afspeelwachtrij veranderen en nummers overslaan.

MiniPlayer

Ook nieuw is de MiniPlayer. Hiermee kun je je muziek bedienen als je niet in de huidig-nummer weergave bent. Je kunt dus het volgende nummer uit je afspeelwachtrij laten spelen, terwijl je door een album scrollt. De MiniPlayer is te openen via het bijbehorende icoontje, dat ook nieuw is.

Alle veranderingen en toevoegingen aan de muziek-app zijn te vinden op de pagina van 9to5mac.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.