Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Applicatie Secret sluit zijn deuren

Geschreven door
Geplaatst op30 april 2015, 11:41 CategorieAndroid

Het sociale netwerk waar iedereen anoniem kan posten en reageren, sluit z’n deuren. De oprichter staat niet meer achter de applicatie, vanwege de manier waarop mensen Secret gebruiken: voornamelijk voor het lastigvallen van andere mensen.

Secret: het anonieme sociale netwerk, maar niet voor iedereen

Het sociale netwerk waar iedereen anoniem berichten kan plaatsen en op elkaar kan reageren, gaat z’n deuren sluiten. Dat maakt de bestuursvoorzitter en oprichter van het sociale netwerk, David Byttow, bekend via de eigen website. Byttow geeft aan dat hij het niet eens is met de richting die het sociale netwerk is opgegaan. Daarom vond de oprichter het nodig het juiste voor zijn gevoel te doen en de boel te sluiten. Alle investeerders van het netwerk krijgen het geld terug dat nog over is.

Secret werd in februari 2014 opgericht en kreeg al heel snel wereldwijde aandacht. Op het hoogtepunt behaalde de anonieme applicatie tien miljoen downloads en dat leverde weer geld op van investeerders, waaronder Google. Secret is tevens de app die er even voor gezorgd heeft dat we meerdere anonieme sociale netwerk (-achtige) applicaties voorbij zagen komen op Android en iOS. In totaal heeft Secret zo’n  35 miljoen dollar opgehaald – geld dat gebruikt is om de app te verbeteren. Wat daarvan over is, gaat dus terug naar de investeerders.

In december probeerde Secret nog wat aandacht van gebruikers te krijgen door een chat-applicatie te releasen, nadat de app toch wel z’n momentum was kwijt geraakt. Wat bleek? Mensen werd er gepest (bijvoorbeeld op schoolpleinen of op het werk) en via externe middelen konden sommige gebruikers er toch achter komen wie wat had gezegd. Vooral dat laatste schiet een beetje het doel voorbij van een anoniem sociaal netwerk, terwijl dat eerste misschien wel onvermijdelijk was. Daarom trekt de oprichter nu de stekker uit de app.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.