Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Archos zet in op Windows 8 tablets en een nieuwe Gamepad

Geschreven door
Geplaatst op2 april 2015, 12:54 CategorieAndroid

Tot een jaar geleden bracht Archos bijna elke maand nieuwe tablets uit maar de laatste tijd doet de Franse fabrikant het rustig aan. Als we informatie van distributeurs mogen geloven komt daar binnenkort echter verandering in. Archos zou namelijk verschillende Windows 8 tablets en een nieuwe gaming-tablet lanceren.

Archos Gamepad 3

De Archos Gamepad en Gamepad 2 klinken je waarschijnlijk nog bekend in de oren. De Franse fabrikant was één van de eerste bedrijven die een tablet speciaal voor het spelen van games op de markt bracht. Een groot succes zijn ze echter nooit geweest. Maar, het lijkt erop dat ARchos het nogmaals probeert, met de Gamepad 3.

Uit een lijst die voor distributeurs opgesteld is kunnen we opmaken dat Archos binnenkort met de Gamepad 3 Diamond op de markt komt. Dit model is, als we de specs mogen geloven, voorzien van een full hd-scherm en maar liefst 256GB aan opslagruimte. Dit laatste komt wel overeen met de strategie van Archos om meer te focussen op opslaggeheugen. Onlangs introduceerde de Franse fabrikant de Magnus-serie tablets met maximaal 256GB aan opslagruimte. De Gamepad 3 Diamond zou maar 169 euro gaan kosten en dat lijkt dus een koopje.

Windows 8 tablets

Ook Windows 8 gaat een belangrijke rol spelen. Uit dezelfde lijst voor distributeurs kunnen we opmaken dat Archos werkt aan vier nieuwe modellen in de Cesium-serie. Momenteel is daarin alleen de 8-inch Archos 80 Cesium gelanceerd. Mogelijk krijgt die binnenkort gezelschap van de 80b Cesium, de 89 Cesium, de 101 Cesium en de 116 Cesium. Deze tablets draaien op Windows 8.1 en beschikken over 16GB of 32GB aan opslaggeheugen. De prijzen variëren van 140 euro tot 310 euro.

Android tablets

Maar, ook dat is niet alles. Archos zou ook werken aan een 7-inch en een 10.1-inch model in de Platinum-serie. Deze tablets draaien op Android, komen met 16GB of 32GB aan opslaggeheugen en zouden 89 euro en 161 euro gaan kosten. Voor alle tablets geldt dat Archos het bestaan zelf nog niet officieel bevestigd heeft. We houden dus een slag om de arm.

  • Delen:
Archos 80 Cesium
Windows 8

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.