Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Asus lanceert Padfone S Plus in Maleisië

Geschreven door
Geplaatst op6 april 2015, 11:52 CategorieAndroid

Asus heeft inmiddels al aardig wat Padfone-modellen, smartphones die in een tablet geschoven kunnen worden om op groter scherm te werken, gelanceerd. Eén van de laatste modellen werd vorig jaar uitgebracht; de Padfone S. Inmiddels wordt dit model opgevolgd door de krachtigere Padfone S Plus.

De Asus Padfone S bestaat net als alle andere modellen uit de Padfone-serie uit twee onderdelen; een smartphone en een tablet. De smartphone kan achterin de tablet geschoven worden om op groter scherm te kunnen werken. De smartphone is dan ook de ‘brains’ van het geheel en beschikt onder meer over de processor, het werkgeheugen en het opslaggeheugen. De tablet kan meer gezien worden als display, een verlenging van de smartphone.

De Padfone S werd halverwege 2014 op de markt gebracht maar is in Nederland nooit verschenen. Dit model krijgt nu een opvolger in de vorm van de Padfone S Plus. De nieuwe versie krijgt onder meer 3GB in plaats van 2GB aan werkgeheugen en 64GB in plaats van 16GB aan intern opslaggeheugen. Dit opslaggeheugen is ook nog met een microSD-kaart uit te breiden.

Asus-Padfone-S-4

De verdere specificaties en het uiterlijk zijn onveranderd gebleven. Zo beschikt het toestel, de smartphone, nog steeds over een 5-inch ips lcd-display met een 1.920 bij 1.080 pixels resolutie, draait het geheel op een Snapdragon 801-processor met een kloksnelheid van 2.3GHz en vinden we aan de achterzijde een 13 megapixel camera terug. De Padfone S Plus draait op Android 4.4 KitKat.

Voorlopig wordt de Asus Padfone S Plus alleen in Maleisië uitgebracht voor een omgerekende prijs van ongeveer 280 euro. Het tablet-dock moet dan nog los aangeschaft worden. Of en wanneer het toestel naar Europa komt is nog niet bekend.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.