Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Bellen met iOS-versie WhatsApp nu mogelijk

Geschreven door
Geplaatst op22 april 2015, 9:03 CategorieApplicaties

De belfunctie van WhatsApp wordt op dit moment uitgerold voor iedereen die de applicatie op z’n iOS-apparaat heeft geïnstalleerd. Eerder verschijn de feature al op Android: het bellen werkt het beste over een wifi-verbinding.

Bellen met WhatsApp op iOS

Enkele weken geleden bracht WhatsApp ineens de belfunctie naar de applicatie toe. Destijds alleen voor Android, met de belofte dat de iOS-versie snel zou worden voorzien van dezelfde behandeling. Die tijd is nu aangebroken, aangezien het bedrijf de iOS-app heeft geüpdatet. Mocht je dus WhatsApp op je iPhone of iPad hebben staan, dan kun je, wanneer je de update hebt ontvangen, bellen over je internetverbinding, net zoals dat bijvoorbeeld kan met Skype. Alleen kost het je niets meer dan je eigen internetbundel.

Je kunt zogezegd dus iedereen die de functie ook heeft, ‘gratis’ bellen. Helemaal gratis is het niet natuurlijk, omdat je gewoon betaalt voor je internetbundel. Maar je betaalt niets extra voor het bellen binnen WhatsApp en dat is behoorlijk prima. Uit het gebruik binnen de Android-applicatie blijkt ook nog eens dat bellen via de app heel weinig data verbruikt, wat natuurlijk enorm fijn is om te weten. Wel is het zo dat de kwaliteit over een wifi-netwerk veel beter is dan een mobiel netwerk; soms kun je namelijk jezelf horen galmen.

Daarnaast is het zo dat WhatsApp nu beter gebruikmaakt van de deelfuncties binnen iOS 8. Dat betekent dat je vanaf nu dus ook foto’s, video’s en andere vormen van media en informatie kunt delen via de deelknoppen binnen het OS. Bovendien kun je nu ook sneller de camera aan slingeren en meerdere video’s tegelijkertijd versturen, maar laten we eerlijk zijn: de belfunctie is toch wel de grootste nieuwe functie van deze update. Die overigens al op je smartphone, phablet of tablet staat of elk moment kan aankomen.

  • WhatsApp
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.