Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

De Chromebook Flip is een convertible tablet/laptop

Geschreven door
Geplaatst op1 april 2015, 10:46 CategorieChrome OS

Google en Asus kondigen de Chromebook Flip aan: een Chromebook convertible die een populaire Windows-formfactor meepakt. Deze convertible heeft namelijk een scherm die je helemaal om kunt draaien, waardoor je een grote tablet overhoudt.

De Chromebook Flip: een convertible tablet/laptop met Chrome OS

De Chromebook Flip is een compleet andere Chromebook dan momenteel verkrijgbaar is. Het heeft ‘slechts’ een scherm van 10,1 inch, wat kleiner is dan gemiddeld, maar het heeft wel een metalen omhulsel dat meer premium uitstraalt dan zijn neven en nichten met plastic omhulsels. En net zoals veel Windows-convertibles, kun je het scherm van de Flip om z’n as draaien en tegen de achterkant aanklikken, waardoor je een tablet overhoudt. En ja, het scherm van de Chromebook Flip is een touchscreen, ook een uniciteit voor het OS.

Daarnaast is de Chromebook Flip in zowel horizontaal als verticaal te gebruiken, dankzij de ingebouwde accelerometer. Hoewel Chrome OS nog niet echt geoptimaliseerd is voor touch, zien we toch al enkele kenmerken van Android terug in het besturingssysteem. Zo heb je een app-lade tot je beschikking, evenals een zoekbalk en de Google Now-integratie. Ook is er een optie om je recente gebruikte of gewoon alle apps op het apparaat te laten zien Daarmee brengt Google Android en Chrome OS een beetje dichter bij elkaar.

Onder de motorkap vinden we een ARM-chipset: de Rockchip 3288. Die is gebaseerd op een quadcore Cortex-A17-architectuur en is geklokt op 1,8 GHz. Je kunt kiezen uit een versie met 2GB of 4GB aan werkgeheugen, maar hebt altijd 16GB intern geheugen tot je beschikking. Het touchscreen is een IPS-display met een schermresolutie van 1280 bij 800 pixels – wat iets beter is dan de gemiddelde Chromebook. Het apparaat kost 250 dollar en zal in de komende twee maanden beschikbaar zijn in Noord-Amerika. Over Nederland is niets bekend.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.