Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

De drie beste tablets voor scholieren en studenten

Geschreven door
Geplaatst op14 april 2015, 14:58 CategorieTablet Tips

Elk seizoen zetten we de beste tablets van dit moment onder elkaar en uit ons overzicht kun je natuurlijk zelf je favoriete tablets halen die bij jouw gebruikssituatie passen. Maar, we helpen je ook graag verder door te kijken naar een aantal specifieke gebruikssituaties, te beginnen met de school of studie. In dit artikel kijken we naar de beste tablets voor scholieren en studenten.

De beste tablets

Het is niet zo eenvoudig om dé beste tablet aan te wijzen, zelfs niet voor een specifieke gebruikssituatie. We hebben immers te maken met verschillende formaten, besturingssystemen, prijsklassen en ecosystemen. Vooral je eigen wensen en verwachtingen hebben invloed op wat de beste tablet voor jouw situatie en gebruik is. Neem vooral ook onze beste tablets koopgids door want hier vind je per besturingssysteem de beste modellen van dit moment.

Waar letten we op?

In dit artikel kijken we specifiek naar één gebruikssituatie; het gebruik van een tablet als hulpmiddel op school of tijdens de studie. Om je tablet optimaal als scholier of student te kunnen gebruiken is een aantal zaken van belang, zaken we die we dus meenemen bij het selecteren van de drie beste tablets voor scholieren en studenten. Zo is het van belang dat alle programma’s en toepassingen die op scholen en universiteiten gebruikt worden kunnen draaien op je tablet, maar ook moet je de beest basistaken als het bewerken van documenten, presentaties en spreadsheets comfortabel kunnen uitvoeren. Een fysiek keyboard is dus eigenlijk wel een must. Daarbij is een lange batterijduur van belang zodat je zeker een volledige schooldag door kunt komen en moet de tablet niet te groot en zwaar zijn omdat je hem de hele dag met je mee moet dragen. Kijkend naar deze voorwaarden, onze eigen reviews, de ervaringen van bezoekers en experts en de ontwikkelingen van de markt komen we tot de volgende drie tablets die in onze optiek ideaal zijn voor scholieren en studenten.

De beste tablets voor scholieren en studenten

In onderstaand overzicht hebben we drie tablets die ideaal voor scholieren en studenten zijn opgenomen. Twee van deze tablets draaien op Windows, het besturingssysteem dat voor productief werken en brede compatibiliteit met programma’s en accessoires nog steeds het beste is, en één model draait op Android.

Microsoft Surface 3

De Microsoft Surface 3 is de enige tablet in dit overzicht die nog niet te koop is maar over enkele weken in de Nederlandse winkels verschijnt. Dit model heeft niet de brute kracht van de duurdere Surface Pro 3 maar biedt verder wel nagenoeg alle voordelen van zijn duurdere broer. Zo is de tablet uitgerust met de volledige versie van Windows 8.1, beschikt de tablet over een ingebouwde kickstand waardoor deze eenvoudig in een hoek op tafel te zetten is, krijg je een hoge resolutie display met ondersteuning voor de Surface-stylus en moet de accuduur gemiddeld 8 tot 10 uur bedragen.

Microsoft-Surface-3

Niet geheel onbelangrijk is dat Microsoft een gratis jaarabonnement op Office 365 Personal meelevert waardoor je de Office-apps gratis kunt gebruiken. De Microsoft Surface 3 is met een prijs vanaf 609 euro niet goedkoop maar voor dit bedrag krijg je wel een tablet met een premium display, een premium bouwkwaliteit en voldoende aansluitings- en uitbreidingsmogelijkheden. Vergeet echter niet ook een Type Cover-keyboard met dit model te bestellen want alleen dan haal je het optimale uit de Surface 3.

Bekijk alle specificaties, features en prijzen op de productpagina van de Microsoft Surface 3 of lees onze Microsoft Surface 3 review.

Asus Transformer Book T100 Chi

Heb je een iets kleiner budget en wil je direct een compleet pakket met keyboard-dock? Dan is de Asus Transformer Book T100 Chi een serieuze optie. Dit model beschikt over een zeer slanke behuizing met premium materialen en wordt geleverd met een keyboard-dock dat middels Bluetooth met het display gekoppeld wordt. Daarbij komt de T100 Chi met de volledige versie van Windows 8.1 en krijg je een gratis jaarabonnement op Office 365 Personal.

Asus-T100-Chi-review-feature

De T100 Chi is niet één van de meest krachtige tablets maar biedt voldoende vermogen om in de basisbehoeften van nagenoeg elke scholier of student te voldoen. Zeker wat betreft tekstverwerking is de T100 Chi een boven gemiddeld goede hybride tablet. Asus laat al jaren zien prima toetsenborden te ontwikkelen. Het display beschikt over een hoge resolutie, biedt voldoende helderheid en maakt comfortabel werken of lezen mogelijk. De Asus Transformer Book T100 Chi ligt inmiddels in de Nederlandse winkels voor een adviesprijs van 449 euro.

Bekijk alle specificaties, features en prijzen op de productpagina van de Asus Transformer Book T100 Chi of lees onze Asus Transformer Book T100 Chi review.

Geef je overigens iets minder om de hoge resolutie, het slanke design en de prestaties? Dan is de zeer aantrekkelijk geprijsde Asus Transformer Book T100 ook een optie.

Asus Transformer Pad TF103C

Voor diegenen met een nog kleiner budget en diegenen die ook met Android willen en kunnen werken is de Asus Transformer Pad TF103C een serieuze optie. Wel moet gezegd worden dat het verstandig is van te voren duidelijk te krijgen of er bepaalde toepassingen en programma’s door school ingezet worden die niet op Android gebruikt kunnen worden. Het is immers niet mogelijk traditionele desktopprogramma’s voor Windows binnen Android te installeren.

De Asus Transformer Pad TF103C is een prima tablet maar ook een prima laptop. Voor inmiddels zo’n 230 euro krijg je niet alleen een 10-inch tablet met Android 4.4 KitKat, ook krijg je een prima functionerend keyboard dock waardoor je comfortabel kunt werken aan documenten, presentaties of spreadsheets.

Asus-TF103C-review-feature

Het meest interessante aan de Asus Transformer Pad TF103C is het totaalpakket dat je krijgt; een complete Android tablet en laptop in één, met voldoende aansluitingsmogelijkheden en een recente versie van Android. Dit alles werkt vrij soepel dankzij een Intel-processor. Dankzij een redelijke accuduur van ongeveer 8 uur moet je met dit model zeker de dag door kunnen komen.

Bekijk alle specificaties en de laagste prijzen op de productpagina van de Asus Transformer Pad TF103C of lees onze Asus Transformer Pad TF103C review.

Meer informatie

Wil je zelf op onderzoek uitgaan om tot de beste tablet die bij jouw wensen, verwachtingen en voorkeuren past te komen? Neem dan onze reviews door en neem een kijkje in de tablet database. Hier kun je zelf filteren op de belangrijkste eigenschappen en alle tablets die in Nederland te koop zijn vergelijken. Ben je er uit maar wil je eerst nog wat advies inwinnen? Neem dan onze tablet kopen-pagina door.

  • Delen:
Microsoft Surface 3
Windows 8
Asus Transformer Pad TF103C
Android KitKat (4.4)
Asus Transformer Book T100 Chi
Windows 8

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.