Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

De Nvidia Shield Tablet krijgt Android 5.1 binnenkort

Geschreven door
Geplaatst op22 april 2015, 18:38 CategorieAndroid

De Nvidia Shield Tablet, gericht op gaming, wordt binnenkort voorzien van Android 5.1. Wanneer is echter nog niet bekendgemaakt. Nvidia is er vaak wel snel bij als het om het updaten van de software op de eigen hardware gaat.

Nvidia Shield Tablet naar Android 5.1

De Nvidia Shield Tablet was één van de eerste tablets op de markt die de overstap maakte van Android 4.4 KitKat naar Android 5.0 Lollipop. De Google Nexus 9 tellen we in dit geval even niet mee, want die tablet kwam al met Lollipop als standaard geïnstalleerd op de markt. Beide tablets hebben echter wel één ding gemeen en dat is dat ze allebei voorzien zijn van de Tegra K1-chip, die prestatie op het gebied van onder meer gaming flink verbeteren. Daarom worden beide tablets, ondanks de verschillende markten, nog wel eens tegenover elkaar gezet.

Ook dat is nu weer het geval. Google mag dan al wel Android 5.1 voor de eigen smartphones en een enkele tablet hebben uitgebracht, de Nexus 9 moet het nog altijd zonder doen – de over-the-air-update laat maar op zich wachten. Daarom zou het tof zijn wanneer Nvidia Google nu te snel af is met de update naar Android 5.1, die het bedrijf vandaag officieel heeft aangekondigd. We kunnen dus binnenkort op een nieuwe update rekenen voor onze favoriete gaming-tablet, maar wanneer is nog onduidelijk. Het kan nog weken duren, aldus Nvidia.

Onlangs kreeg de Nvidia Shield Tablet nog een mooie update, die helaas ook kwaad kon doen. Hoewel de update was bedoeld voor het verlengen van de batterijduur en meer, kwamen sommige tablet-eigenaars erachter dat de kleurenweergave raar deed en bijvoorbeeld felle kleuren, zoals rood en oranje, heel dof weergaf. Gelukkig weten we van Nvidia dat het bedrijf snel met updates aan komt zetten en ook in dit geval was het slechts een kwestie van dagen voordat het probleem was opgelost. Hopelijk gaat alles straks wel in één keer goed.

  • Delen:
Nvidia Shield Tablet
Android KitKat (4.4)

Reacties

  1. job
    23 mei, 2015 om 12:55

    Ik heb de update net binnen!

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.